Receptes dolces

BUNDT CAKE DE CARABASSA I XOCOLATA

Aquesta setmana, en concret el 15 de novembre, s’ha celebrat el Dia Nacional del Bundt Cake (a EEUU). Jo, i crec que molta més gent, crec que hauria de ser un dia internacional. Aquests motlles són els més pràctics i divins que conec. Ja en tenc 8 a la col·lecció!

Sí, ja sé que n’he parlat altres vegades, però és que em tenen de veres ben enamorada. I parlar de bundts és parlar de na Bea Roque. Aquest bundt que veis és una de les seves receptes, bé, quasi, vaig canviar un dels ingredients i en vaig llevar un, però perquè no el tenia. Idò això, aquest bundt que teniu a les fotos és una recepta seva d’un curs al que vaig anar que es deia Bundts Saludables.

No sabia què esperar amb aquest títol, però va resultar ser curiós. Resulta que els bundts que varem fer eren tots a base de verdures. No precisament sense sucre, però sí amb verdures: bundt d’espinacs i pinyons, d’alvocat i llavors de chía, de sopa de tomàtiga… Però ja que tenia un pot de puré de carabassa era qüestió d’aprofitar-lo. Si no teniu puré de carabassa de compra el podeu fer voltros posant la carabassa dins del forn i després triturar-la. Comprant-la us assegurau que sempre us sortirà el bundt igual, amb la mateixa humitat i sabor. Si preparau el puré vosaltres us arriscau a que no us surti sempre de la mateixa manera. Si clicau aquí veureu quin és el que vaig comprar jo.

Ingredients:

 • 250 ml de girasol
 • 300 g de sucre
 • 4 ous L
 • 250 g de farina
 • 1 i 1/2 culleretes de bicarbonat
 • 2 culleretes de canyella en pols
 • 1 cullereta de nou moscada
 • 1/2 cullereta de clau en pols (com que no en tenia no n’he posat)
 • 3/4 de cullereta de sal
 • 400 g de puré de carabassa
 • 100 g xocolata trossejat (a la recepta tradicional són 100 g de nous)
 • 100 g de xocolata + 100 g de nata per muntar

Pas a pas:

1- Posam tots els ingredients sòlids (farina, bicarbonat, canyella, nou moscada, clau i sal), tamisam i reservam.

2- Amb una batedora de varetes batem els ous amb el sucre fins que blanquegin. Afegim l’oli a poc a poc sense deixar de batre fins que estigui tot integrat.

3- Amb una llengua de silicona afegim el puré de carabassa fins que estigui tot integrat.

4- Incorporam la mescla de la farina en tres vegades, acabant de mesclar-la si fa falta amb la llengua de silicona.

5- Afegim la xocolata trossejada i mesclam per a que quedi uniformement repartida.

6- Vessam la mescla en el motlle que hàgim triat prèviament untat amb esprai, oli o mantega i allisam la superfície.

7- Posam en el forn prèviament encalentit a 175º durant 40-45 minuts o fins que en punxar-lo amb una broqueta aquesta surti neta.

8- Si ho feim en un motlle de bundt cake en treure’l del forn esperam 10 minuts per treure la coca del motlle. Passada aquesta estona, agafam el motlle pels costats i pegam un copet sec per comprovar que estigui ben separat. Ja podem treure la coca del motlle i deixar acabar de refredar sobre una reixa.

9- Per acabar, encalentim la nata i quan estigui a punt de bullir afegim la xocolata trossejada i la fonem. Repartim la ganache per sobre del bundt.

A poc a poc aniré preparant tots els altres, perquè aquest ha donat molt bon resultat. I si no em creis podeu demanar-ho als meus companys de feina. No en varen deixar gens!

Fins la setmana que ve!

Besades!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari

Translate »