Receptes dolces

BUNDT CAKE DE NATA I VAINILLA

No sé si és obsessió o no, però estic segura que no estic sola… Els motlles de Nordic Ware són una meravella! En el darrer curset que vaig assistir de na Bea Roque ens feien un descompte del 10% i vaja si ho vaig aprofitar!

 5

La veritat és que va ser un plaer tornar a fer un curset amb ella. Però en aquesta ocasió no vàrem fer bundts gaire “normals”, si no que vàrem fer bundt cakes amb verdures. Sí, amb verdures. El curset es deia de “bundt cakes saludables”. D’espinacs, de sopa de tomàtiga, de carabassa… Vaja, que no varen ser d’allò més corrent.

I sincerament, no em pensava que m’agradarien, però ser va així. Els sabors eren curiosos, molt especiats, i poc coneguts pel meu paladar, i així i tot aviat es varen fer familiars.

7

També vaig aprendre a utilitzar una eina molt curiosa, un termòmetre per bundts, que ha resultat ser una eina molt pràctica. Té la mateixa funció que un escuradents o una broqueta: comprovar si la coca està cuita. La cosa és que aquest termòmetre funciona de la següent manera: es punxa el bundt fins a baix de tot del motlle, es manté uns segons i es treu. Si la punta és ben vermella és que ja podem treure el bundt del forn, si encara és negra o no és vermella del tot és que encara li falta. Fantàstic, no? No hi ha res que no s’hagi inventat!

La recepta d’aquesta setmana no és la d’aquest darrer curset amb na Bea, és de l’anterior, i li he fet uns quants canvis per aprofitar el que tenia per casa. En comptes de nata líquida he posat crème fraîche, i la vainilla l’he posada en pasta, no en essència.

6

Ingredients:

  • 300 ml de crème fraîche
  • 200 g de sucre
  • 3 ous XL
  • 200 g de farina
  • 50 g de farina de blat de moro
  • 2 culleretes de llevat en pols
  • 3/4 de cullereta de sal
  • 2 culleretes de vainilla en pasta

Pas a pas:

1- Posam en un bol la farina, la farina de blat de moro, el llevat i la sal. Miram que no tengui grumolls i si en té la passam pel sedàs. Reservam

2- Pujam la crème fraîche amb les varetes i reservam.

3- Pujam els ous i anam afegint el sucre a poc a poc fins que es dissolgui i els ous es blanquegin i quedin espumosos. Quan quedi poc per acabar de batre afegim la vainilla.

4- Incorporarem la farina en tres vegades alternant amb la nata, també en tres vegades fins que tot estigui ben integrat.

5- Ho posarem en el motlle, prèviament untat i ho posarem dins al forn durant 35-45 minuts o fins que en punxar amb un escuradents aquest surti eixut i net.

6- Quan estigui defora del forn el deixarem reposar durant 10 minuts i passat aquest temps el treurem del motlle sobre una reixeta i ja el deixarem refredar definitivament. En estar ben fred podem espolsar sucre en pols per sobre.

2

Ja ho veis, no és gens complicat i és… mmmm… ha passat a ser un dels nostres preferits per la seva senzillesa. Però ja podeu veure que amb aquests motlles qualsevol cosa senzilla torna immediatament espectacular!

Aquest bundt el vaig dur a ca uns amics a fer una cosa que us mostraré en l’entrada de la setmana que ve. Què serà?

Besades!!!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari

Translate »