Receptes dolces

BUNDT CAKE DE XOCOLATA BLANCA I COCO

A ca nostra ens ha quedat clar que els aniversaris s’han de celebrar. I al meu IES, tant és si és aniversari o no, tot se celebra. I la setmana passada celebràrem que fa 10 anys que es va inaugurar l’IES Porto Cristo.

DSC_0779

Els nins i professors han fet una feinada per a poder oferir a tothom que es volgués acostar a l’institut activitats de tot tipus. Els alumnes de 2n prepararen una repassada a la història de l’IES des de totes les vessants que se’ls varen ocórrer, des dels plànols de l’edifici a les portades de les agendes. Els petits de 1r varen estudiar a fons una de les tradicions amb més pes dins el nostre terme: les festes de Sant Antoni. I els alumnes de 3r varen mostrar la seva vessant més solidària investigant d’on ve el conflicte de Síria. Per a recaptar alguns fons per a poder enviar allà, varen preparar un berenar solidari amb el que ells varen dur de casa. La sala de profes es va omplir de coques de tota casta, dolces i salades. Però a més, també demanaren als professors que aportéssim alguna coseta. I com que ja feia temps que volia fer aquesta coca… vaig tenir l’excusa perfecta!

DSC_0784

La veritat és que tant pares, alumnes com professors ens ho passàrem molt bé i gaudirem molt tant dels tallers que varen muntar els alumnes com del concert dels professors i de la rifa… i a mi em va tocar un número de la rifa!!! Síiii!!! Un detallet, però mira, a mi ja m’ha fet contenta. 😀

Però anem al que hem d’anar. Anem amb la recepta.

DSC_0786

Recepta treta del blog El Rincón de Bea, amb alguna modificació:

Ingredients:

Per la coca

  • 125 g de xocolata blanca
  • 125 ml d’aigua calenta
  • 200 g de sucre
  • 200 g d’oli d’oliva suau
  • 6 ous de mida L
  • 1 cullereta d’essència de vainilla
  • 350 g de farina
  • 1 cullereta de bicarbonat
  • 75 g de coco
  • 110 ml de llet
  • 15 ml de vinagre de poma

Per la decoració

  • Xocolata blanca
  • Coco ratllat

Pas a pas:

1- Mesclau en un tassó el vinagre i la llet i reservau.

2- En un bol mesclau la farina i el bicarbonat i reservau.

3- Mesclau en un tassó l’aigua calenta i la xocolata blanca i deixau que es fongui.

4- En un bol mesclau l’oli amb el sucre. Afegiu els ous un a un fins que tot estigui ben integrat.

5- Mesclau la mescla de vinagre i llet amb la d’aigua i xocolata i la vainilla.

6- Heu d’afegir ara la mescla de líquids i la de farina a la d’oli alternant sòlids en tres part i líquids en dues, acabant i començant sempre amb els sòlids.

7- Afegiu ara el coco mesclant-lo amb una espàtula.

8- Vessau la pasta en un motlle prèviament untat d’oli, mantega o esprai.

9- Forn a 175º, uns 50-60 minuts.

10- Quan la coca ja estigui treta del motlle foneu un poc més de xocolata blanca i repartiu-la per sobre d’ella. Podeu acabar de decorar amb una mica de coco ratllat.

DSC_0795

La coca va ser ben bona, tant com les que varen dur els alumnes i els altres professors. Si és que som uns artistes!!! Mirau quina plantada feien la sala de professors i les taules del berenar solidari en el pati. Es va recaptar algun dobleret que de segur seran de gran ajuda a molta gent.

n

Ja us seguiré contant més cosetes de l’IES, feim coses ben interessants. I estic preparant una activitat amb els alumnes de Dibuix Artístic de 1r de batxillerat que… bé, tot en el seu moment.

Ens veim la setmana que ve!

Besades!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari