Receptes dolces

COCA DE CARABASSA I COINTREAU

I seeeeguim amb la carabassa! La setmana passada ja us vaig passar una recepta de galletes de carabassa, i com que quan les vaig preparar me’n va sobrar… no es tira res! Però hi va haver un problema. Bé, un no, més d’un, ara us explic.

dsc_1159

Resulta que estava mirant receptes de coques de carabassa, però no en trobava cap de la que tengués tots els ingredients, ni a prop fer-hi. Per tant vaig fer un “mix” de diferents receptes, sempre pensant en la proporció del que estava pensant, això sí. I voleu que us digui la veritat? Va sortir fantàstica!!! Passava una mica de pena, ja que al principi em va semblar que la pasta crua tenia un aspecte una mica massa líquid, però no! Va resultar ser ideal! Una coca esponjosa i ben gustosa.

A més, amb la cobertura de xocolata blanca per sobre el conjunt era espectacular. De vegades els invents surten!

dsc_1160

Només va fallar una cosa. I és que em varen regalar un motlle nou de Nordic Ware, en concret el model crown (gràcies Llucia i Miquel!!!), i estava decidida a estrenar-lo amb la primera recepta que fes de bundt cake… però quan vaig pensar que per sobre hi havia de posar la xocolata vaig trobar que no deixaria veure el fantàstic dibuix que té, per tant vaig decidir esperar a una recepta que hi digués més… (hehehehe ja la tenc!).

dsc_1165

Ingredients:

  • 5 ous talla M
  • 50 ml de suc de taronja natural
  • 50 ml de Cointreau
  • La pell d’una taronja ratllada
  • 150 ml d’oli de girasol
  • 60 g de mascarpone
  • 200 g de puré de carabassa
  • 300 g de farina
  • 300 g de sucre
  • 1 sobre i 1/2 de llevat en pols
  • 200 g de xocolata blanca per la cobertura

Pas a pas:

1- Posau la carabassa en una safata de forn i sobre paper d’alumini. Posau-ne més del que s’especifica a la recepta ja que perd aigua en la cocció i després no tendreu el suficient pel puré. Daurau-la. En estar daurada xafau-la amb una forqueta i reservau.

2- Mesclau els líquids per una banda i els sòlids per l’altra. Anau vessant els líquids en els sòlids a poc a poc fins que la mescla sigui uniforme i tots els ingredients estiguin integrats.

3- Afegiu el puré de carabassa i integrau-lo ben bé en la pasta.

4- Untau bé el motlle on aneu a fer la coca i vessau-hi la pasta.

5- Forn a 170º, 45-50 minuts, tal vegada una mica més, ja sabeu que depèn del forn. El podeu treure quan en punxar-lo amb un escuradents aquest surti net.

6- En treure’l del forn, si l’heu fet en un motlle de bundt cake, deixau-lo reposar 10 minuts abans de treure’l del motlle.

7- En estar freda la coca, foneu la xocolata a bany Maria o en el microones i repartiu-la per sobre.

I… jo no esperaria a que la xocolata es refredés!

dsc_1185

De veres que l’heu de provar de fer, és fantàstic! Ben gustós i esponjós! I amb l’extra de la xocolata 😉 .

Ens veim la setmana que ve amb una altra entrada que esper que us sigui interessant.

Besades!!!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

4 Comentaris

  • Respondre Beatriz 6 d'octubre de 2016 a 19:39

    Bueno, si us plau, es que a les fotos ja es pot notar que es esponjosa!! M’encanta, et superes a cada receta, ets una crack !! Petons!!!

    • Respondre decolorsisucre 7 d'octubre de 2016 a 13:12

      Aix… úlitimament no estic massa contenta amb les fotos, hauré de tornar a rellegir el curset de na Jackie Rueda! Però pots estar segura que ho era d’esponjosa! Moltes gràcies Beatriz!!!

      Besades!!!

  • Respondre Mari Lorente 7 d'octubre de 2016 a 21:42

    Aquesta sí o sí la faré!!!!

    • Respondre decolorsisucre 8 d'octubre de 2016 a 14:41

      Què bé Mari!!! Ja me contaràs què t’ha semblat!
      Besades!!!

    Deixa un comentari