General, Receptes dolces

COCA DE TARONJA, AMETLLA I XOCOLATA

Senyores i senyors… aquesta és la darrera entrada del blog d’aquest 2016! Que no és molt espectacular? Pot ser. Que no és res nou? És possible. Que no és gaire original? I què voleu que us digui… Una coca feta en un motlle de Bundt Cake de Nordic Ware no necessita una recepta espectacular, ni nova ni original! I és que encara em queden aquest, i un altre motlle per estrenar!!!

dsc_0585

En concret, aquest que podeu veure a la foto és el model Bundt clàssic gros Anniversary. També hi ha el model en petit. Però seguint els consells d’una gran pastissera… de gros se’n pot fer petit. La primera vegada que el vaig provar vaig fer la recepta tal qual us la he posada aquí… Va arribar just just a la meitat quan va estar cuita la coca, i és que és un motlle enorme! Per tant la segona vegada (que són les fotos que podeu veure aquí) vaig doblar les quantitats per a què omplís bé el motlle. Et voilà! Un bundt cake diví! M’encanta aquest motlle!!! El trobo perfecte per coques que duguin glassejat per sobre, com en aquest cas.

dsc_0597

Idò tornant al que us deia al principi, no és necessari una recepta complicada quan tens un d’aquests espectaculars motlles ja que la forma que tenen els dóna suficient espectacularitat. Ho podeu veure vosaltres mateixos. Tres ingredients molt d’aquesta època: taronja, ametlla i xocolata. Ingredients senzills, sí, però junts són increïbles.

Així i tot, si no teniu un d’aquests motlles, no us preocupeu. La coca us sortirà igual de bona! I això és el que realment compta, o no?

dsc_0610

(Versió de “Loaf Cake de naranja, almendra y chocolate” de I Love Bundt Cakes)

Ingredients

Per la coca

  • 3 ous de mida L
  • 230 g de sucre
  • 100 ml d’oli de girasol
  • 125 g de iogurt natural
  • 120 ml de suc de taronja
  • 30 ml de Cointreau
  • 220 g de farina
  • 15 g de llevat el pols
  • 50 g d’ametlla crua picada
  • 50 g de perles de xocolata negra
  • 2 cullerades de pell de taronja ratllada

Cobertura

  • 100 g de xocolata per fondre
  • Ametlla crocanti

 

Pas a pas

1.- Mesclau la farina amb el llevat amb pols i reservau.

2.- Separau dues cullerades de la mescla anterior en un bol i posau-hi les perles de xocolata i les ametlles picades.

3.- Mesclau els ous amb el sucre i la pell de taronja ratllada.

4.- Afegiu el iogurt, i l’oli i mesclau bé. Un cop ben integrat afegiu el suc de taronja.

5.- Afegiu la farina i quan estigui gaire bé integrada del tot afegiu les perles de xocolata i l’ametlla picada reservada. Mesclau-ho tot sense fer-ho  en excés.

6.- Vessau la pasta en un motlle ben untat d’oli, mantega o esprai.

7.- Forn a 180º durant aproximadament 50 minuts.

8.- Mentre esperau a que refredi en haver-lo tret del forn podeu començar a fondre la xocolata (al bany Maria o en el microones). Un cop la coca estigui freda vessau la xocolata fosa per sobre i decorau amb el crocanti d’ametlla. Com que jo en tenia de torrat i de sense torrar els vaig posar tots dos, i queda com podeu veure a les fotos, amb dos tons diferents.

dsc_0621

Ara ja sí que ens hem de dir adéu fins el 2017. Una mica de descans a tots ens vendrà bé. Carregarem piles, descansarem, aprendrem coses noves i en unes setmanetes ens tornarem a veure per aquí (o en el facebook o a l’instagram!), perquè recordau… encara em queda un motlle de bundt cake per estrenar… 😉

Que passeu molt bones festes!!!

Mil besades!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

4 Comentaris

  • Respondre Beatriz 22 de desembre de 2016 a 23:49

    Quin comiat, quin bundt cake!!! Una abraçada enorme , que tinguis un meravellós Nadal i et desitjo el millor pel nou any, de tot cor. Un petó Joana, molt bones festes.

    • Respondre decolorsisucre 23 de desembre de 2016 a 22:00

      Et desitjo el mateix Beatriz!!! Esper que Lavanda Love també pugui tornar, estic en estat d’ansietat des de que no sé quina tendència seguir! ?
      Fora bromes, esper que comenceu tu i els teus aquest 2017 amb força, energia i molta salut.
      Mil besades!!!

  • Respondre Tonina 23 de desembre de 2016 a 9:07

    Quina pinta!!! Pareix exquissit!!! Esperam poder-lo provar!! Bon Nadal!!!
    Una besada.
    Bet i Tonina

    • Respondre decolorsisucre 23 de desembre de 2016 a 22:01

      Ai na Bet! No li faltarà mai un pastís quan me’l demani.
      Bon Nadal a totes dues!!! ?????

    Respon a Beatriz Cancel·lar resposta