General, Receptes dolces

GALLETES VIDRIERA

Idò bé, ja teniu aquí la segona part del taller que férem amb els nins de l’IES Porto Cristo. En aquesta ocasió són unes galletes una mica més serioses. Ideals per posar en bossetes i regalar als amics o família. I a més, es poden penjar de l’arbre de Nadal! Ara, que si teniu animals a casa, o nins petits… igual us quedau sense.

DSC_0041a

D’una manera o una altra, són unes galletes molt resultones, combinen la pasta i caramel. Heu de comprar caramels de vidre, dels durs i transparents. Si són grossets molt millor, en fondre’s ompliran millor el forat. I que no us passi com a nosaltres en el taller!

DSC_0040

Resulta que vàrem deixar la bossa dels caramels sobre la taula on feien les galletes. Els alumnes varen fer la seva palangana de galletes, i quan els profes vàrem anar a fer la nostra… On són els caramels? Caramels? Ah! que no eren per menjar? (aquí podeu posar cara de males puces, que va ser la que ens va quedar). Total, que a corre cuita a comprar més caramels, i els únics que vàrem trobar semblants varen ser els Hall’s de síndria. Les galletes varen quedar moníssimes, sí, però no eren comestibles en absolut! Anam amb la recepta?

Ingredients:

  • 250 gr de mantega a temperatura ambient
  • 175 gr de sucre en pols
  • 1 ou + 1 vermell d’ou
  • 1 cullereta de vainilla en pasta
  • 1 cullereta d’essència de princesa (opcional)
  • 550 gr de farina
  • Caramels de vidre

Pas a pas:

1- Bateu la mantega fins que formi una pasta, i en estar així afegiu el sucre en pols. Mesclau bé fins que estigui tot ben integrat.

2- Afegiu l’ou i el vermell d’ou. Mesclau bé. Abans de pastar-ho de tot afegiu la vainilla en pasta i l’essència de princesa.

3- Anau afegint la farina a la mescla anterior en vàries vegades. 3 o 4 seria ideal. Mesclau bé fins a formar una bolla. De tocar amb les mans la pasta estarà molt tova. Posau-la dins una bossa i posau-la a dins la gelera al manco una hora. Aquest pas, ja ho sabeu, és imprescindible.

DSC_0003

No aconsegueixo recordar de qui eren les mans de tota aquesta gent! Treball en grup!

4- Passat el temps, treieu la pasta de la gelera i feis-ne dues o tres bolles més petites. Posau-les entre dos papers de forn i amb l’aprimadora aplanau-la. Procurau que no quedin molt gruixudes, han d’estar cuites just en estar el caramel a punt, i si no les feis primetes no tendran temps de coure’s.

5- Tallau les formes amb els talladors de pasta i posau-les en un paper sobre la placa de forn. Tallau una forma més petita al mig. I amb una palleta de refresc o una altra eina similar, feis un forat en un racó de la galleta. En aquesta ocasió hem fet estrelles, però podeu fer cors, cercles…

DSC_0041

No m’he pogut estar de mostrar-vos la manicura especial que duia per un dia tan assenyalat. I és que el segon taller després del de galletes era el de decoració d’ungles!

DSC_0048

Tallant les formes petites enmig de la galleta. Crec recordar que aquestes eren les mans d’en Marc… Ell va ser un dels que varen fer “desaparèixer” els caramels…

DSC_0061

6- Forn a 160º, 12 minuts. Veureu que el caramel es fon i s’enganxa a les parets de la galleta.  Quan les treieu del forn estaran tovetes, no les toqueu gens fins que no estiguin fredes, ja que si no el caramel s’enganxarà i les rompreu. Un cop ben fredes desenganxau-les del paper de forn.

 

I ja teniu un ornament fantàstic! O un regal, tant és!

Ens veim el 2016, ja que no publicaré cap més recepta fins llavors, tenc ganes d’uns quants dies de descans. Esper que vosaltres també pogueu descansar i estar amb els vostres. Una besada molt grossa! Molts d’anys!

DSC_0046

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

5 Comentaris

  • Respondre Tonina 25 de desembre de 2015 a 17:48

    Això si que és art!!!! Han quedat fantàstiques,…. i segur que boníssimes!!!
    Bon Nadal! Una besada ben forta!
    Tonina

  • Respondre Mari Lorente 30 de desembre de 2015 a 19:24

    Quina monada de galetes!!!! la reservo pel novembre vinent i així preparaé uns detallets ben macos per a la familia i amics. bona entrada d’any!!!

    • Respondre decolorsisucre 30 de desembre de 2015 a 19:27

      Clar que sí Mari!!! Una besada enorme! I que l’any que ve sigui millor que aquest! 🙂

  • Respondre PIRULETES DE GALLETA | De colors i sucre 12 de desembre de 2020 a 21:23

    […] fer aquestes galletes he utilitzat aquesta recepta per la […]

  • Respon a Mari Lorente Cancel·lar resposta

    Translate »