Receptes dolces

MINICHEESECAKES DE QUALLADA

Fa més d’11 anys que som professora de secundària. Durant aquests anys crec que he vist canviar la llei d’educació vàries vegades. No especialment cap a bé. Però com a funcionaris hem de complir amb el que ens manin, encara que el dret a protestar no ens el lleva ningú.

DSC_0303

Amb la darrera llei, l’Educació Plàstica i Visual, així com la Tecnologia i la Música passen per mals moments. La creativitat està en boca de tothom, però mentre la proclamen la treuen del currículum. Ho podeu entendre? Jo no. Però així estan les coses. No us estranyeu si en uns anys, de la generació que ara està patint l’aplicació d’aquesta nova llei no en surti cap persona amb capacitat creativa (dissenyadors, creatius, arquitectes…) o sí, qui sap? Diuen que de les crisis en surten els millors. Ja veurem.

El cas és que des de l’any passat ens han començat a desaparèixer assignatures com el Taller d’Artesania o IMEX (Imatge i Expressió). També una que a mi m’encantava fer: Projectes d’Investigació, amb els de 2n de batxillerat. DSC_0320w

Però per sort, hem pogut incloure una assignatura nova de la que les professores del meu IES ens sentim molt orgulloses i entusiasmades: Dibuix Artístic. Gaudim molt quan veim que els nostres alumnes comprenen el món de les proporcions humanes, dominen les diferents tècniques graficoplàstiques i preparen projectes amb ganes. Com que el meu grup és el de 1r, encara estam experimentant amb algunes d’aquestes tècniques, però el projecte en el que estan treballant serà protagonista d’una de les entrades d’aquest blog. Aviat us explicaré més i sé que us agradarà. Però per ara us deixaré amb una recepta senzilleta i molt vistosa.

DSC_0328

Ingredients: 

  • 1 terrina de formatge d’untar (tipus Philadelphia)
  • 1/4 de litre de llet
  • 5 cullerades soperes de sucre
  • 1 sobre de “Cuallada Royal”
  • 1/2 litre de nata líquida per muntar
  • Confitura de maduixa i de gerds a parts iguals
  • Fruites vermelles fresques per decorar

Pas a pas:

1- Es passen per la batedora el formatge, la llet, el sucre, el sobre de cuallada i la nata fins que estigui tot ben mesclat.

2- Es cou aquesta mescla durant 3/5 minuts, s’espessirà una mica. Anau molt en compte que no es cremi ni s’enganxi al fons!

3-  Anam vessant la mescla calenta dins dels motlles o tassonets individuals i deixau-los refredar. Després ja es podreu posar dins la gelera.

4- Quan estiguin ben quallats ja podeu decorar. Mesclau a parts igual confitura de maduixes i de gerds i posau-ne per sobre dels minicheescakes,

Decorau amb fruites vermelles… o amb el que tengueu per casa!

DSC_0331

És una recepta ideal els dies que no teniu massa temps, ja que la podeu fer amb antelació i deixar-la a la gelera fins a l’hora de servir-la.

Ens veim la setmana que ve?

Besades!


PD: Si substituïu el sucre (que en du molt poquet) per sucre apte per diabètics el pot consumir tothom qui tengui problemes amb aquest producte.

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari

Translate »