Receptes dolces

MOUSSE DE LLET PREPARADA I LLET PREPARADA

De petita record haver anat a cercar llet amb la meva padrina amb la lletera. Record haver arribar a ca seva, posar-la en una olla amb una espècie d’embut a l’inrevés a dins i bullir-la. Per jo era com a màgia, veia sortir la llet per l’embut i era hipnotitzant. Els meus germans també recorden alguna vegada haver anat a cercar nata a la lleteria. No fa tant, però sembla que faci segles.

Sin título-3

Amb la llet, la meva padrina preparava moltes coses, però una de les que record amb més claredat és la llet preparada. La llet preparada és llet bullida amb llimona (la pell) i canyella. Un cop freda és el millor per espassar la calor. I feia segles, sí, segles que no en bevia!!!

Sin título-6

Per això m’he dedicat a cercar uns dies a veure si trobava alguna recepta amb aquest beuratge en els blogs (Webos fritos, Megasilvita…) que més m’agraden. I sabeu què? Que tots, tots, tots tenen la mateixa recepta. He pensat per tant, que si a tots els funciona la mateixa deu ser perquè és la millor. I no ho he hagut de pensar massa.

DSC_0032

Mouse de llet preparada!!!!

Ingredients:

  • 250 gr de galletes tipus Napolitana
  • 70 gr de mantega
  • 600 gr de nata montada
  • 5 fulles de gelatina
  • 5 blancs d’ou pujats
  • 380 gr de llet condensada
  • 200 gr de llet
  • 1 branqueta de canyella
  • la pell d’una llimona
  • la pell rallada d’una llimona
  • canyella en pols

Preparació:

1- Triturau les galletes i mesclau-les amb la mantega fusa. Posau la mescla en un motlle desmuntable rodó (jo l’he fet en un de 24 cm), repartiu-la be i pitjau per a fer la base de la mouse.

2- Muntau la nata i reservau-la.

3- Posau la llet, la pell de la llimona i la branqueta de canyella a encalentir. Mentre, posau les fulles de gelatina en aigua freda per rehidratar-les. Tot d’una que comenci a bullir la llet la podeu treure del foc (colau per treure la pell i la branqueta) i afegir la gelatina rehidratada fins que es fongui del tot. Afegiu a això la llet condensada i deixau refredar.

4- Pujau els blancs d’ou amb un poquet de sal i afegiu-lis canyella en pols (a gust vostre) i la pell rallada d’una llimona.

5- Afegiu els blanc pujats a la mescla de la llet, i finalment la nata pujada. Heu d’anar fent moviments envolvents per a què no es baixi massa.

6- Vessau la mescla a sobre de la galleta de la base (millor si ho feis a poc a poc, amb un cullerot) i deixau refredar a la gelera unes 6 hores més o manco.I ja tendreu la vostra mouse de llet preparada!

DSC_0020

Voleu un acompanyament ideal per a la vostra mousse? Res millor que un bon tassó de llet preparada ben fresqueta. Preneu nota:

– 1 l de llet
– 5/6 cullerades de sucre (depèn de la dolçor que volgueu)
– una branqueta de canyella
– la pell d’una llimona

Posau tots els ingredients al foc i bulliu. En haver bullit 1 minut retirau del foc. Posau-lo tot en un pitxer o botella i en haver refredat posau-ho a la gelera. Serviu ben fresquet!

Sin título-5

Bon profit!!!

Sin título-4
Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

2 Comentaris

  • Respondre Maribel 6 de juliol de 2016 a 20:12

    Guau qué pintaca tiene eso!! Mira que a mi no me gusta mucho la leche merengada, pero a mi familia si le gusta. Lo que es un dilema porque si hago esta receta ve van a tener todo el verano haciendo este mousse, y por otro lado me ha entrado unas ganas de probar esta receta. Bueno te dejo y sigo con mi dilema, jajajaja. Te ha quedado genial, cuando la pruebe te comentaré como me ha quedado. Un abrazo.

    • Respondre decolorsisucre 7 de juliol de 2016 a 13:15

      Venga Maribel… Intentalo!!! Pero es verdad que te vas a convertir en una esclava si les gusta, porque fresquita está de muerte!
      Un beso!

    Deixa un comentari

    Translate »