DIY

MUNTAR UNA FESTA DE TEMÀTICA CIRCENSE (I)

La meva neboda gran compleix 4 anys. Com que va néixer a l’estiu és molt fàcil muntar-li una festa amb qualsevol temàtica. Enguany li hem donat dos temes per triar (l’any passat no va tenir oportunitat encara): fades o circ. Sabeu què va contestar? Que volia animals i crispetes. Fàcil, no?

M’encanta muntar aquest tipus de “saraos” i el meu cap va començar a fer llistes virtuals i a imaginar com podria muntar la festa. No som partidària de que els animals facin “feina” en el circ (ni en qualsevol altre lloc que suposi la seva exposició) però havia vist imatges de festes que tractaven als animals de circ com un més de la festa, com si en fossin protagonistes. A més, el tema de la idea romàntica del circ  era molt atractiva. I ja sabeu què volia na Maria, animals i crispetes.

Per tant vaig pensar en què podria posar com a photocall per a què tant pares com nins es poguessin fer alguna foto de record de la festa. Per suposat necessitava alguns elements de disfressa: guardapits, corbatins de lluentons  i capells pels directors de pista; ulleres i varetes pels mags; tutús, corbatins, ulleres XXL i nassos d’escuma pels pallassos.

Per una part, les disfresses ja estaven preparades, però hi ha alguns elements d’atrezzo que necessitava fabricar, ja que no els trobava enlloc: el cercle de foc i les manuelles del forçut. Així que… posem-nos mans a la feina!

CERCLE DE FOC

Materials:

 • Hula hoop de 60 cm
 • Goma eva de purpurina de colors vermell, taronja i groc
 • Cinta aïllant negra
 • Pistola de silicona calenta i barres de silicona
 • Plantilles de flames (teniu el pdf al final d’aquesta entrada)
 • Veta de 10 o 15 cm (no és important el color)

Pas a pas:

1- Com que els hula hoop solen ser de colorins, i no quedaria bé, primer de tot el folram amb cinta aïllant negra.

2- Presentam les plantilles sobre el revers de la goma eva (per la part que no du purpurina) i les marcam. Per què tenguin més dinamisme les flames, i no siguin iguals podem anar marcant les plantilles a l’indret i a l’inrevés.

3- Tallam un tros de veta d’uns 10-15 cm i la fermam al hula hoop, d’aquesta manera podrem penjar el cercle de foc sense que es noti d’on ho feim.

4- Un cop ho tenim tot llest encalentim la pistola de silicona i anam enganxant la goma eva combinant els colors i les diferents plantilles. Realment, si heu fet servir les dues parts de les plantilles tendreu 4 models de flames. Anam enganxant les flames amb la silicona calenta tenint en compte d’enganxar-les encavalcant-ne unes sobre altres, però no sempre de la mateixa manera.

5- Per penjar el cercle només heu de passar un fil de pescar, o qualsevol altre tipus de cordeta que vos agradi, per la veta que hem posat en el cercle de foc.

MANUELLES DEL FORÇUT DEL CIRC

Materials:

 • Pal de fusta de 120 cm de secció rodona (això és a gust del creador, igualment que el diàmetre de les bolles de porexpan)
 • 2 bolles de porexpan de 20 cm de diàmetre
 • Pistola de silicona calenta i barres de silicona
 • Pintura negra i blanca (Titan Acualux setinada)
 • Plantilla “100 kg” (teniu el pdf al final d’aquesta entrada)

Pas a pas:

1- Foradam les bolles de porexpan uns 5 cm, o més si podem, i amb l’amplada del diàmetre del pal.

2- Encalentim la silicona i omplin els forats que hem fet en les bolles de porexpan, hi ficam les bolles i deixam que eixuguin bé. Procurau no posar coles amb base de dissolvents perquè el porexpan no és més que un plàstic, i el fareu malbé.

3- Un cop la unió estigui ben eixuta pintam tot el conjunt de negre i deixam eixugar. Potser hàgim de donar dues passades de pintura, sobretot a les bolles.

4- Imprimim les lletres o números que hi volguem posar, en aquest cas el que volia era exagerar molt i he posat “100 kg” a cada bolla. Per si voleu posar el mateix només heu de clicar sobre l’arxiu que teniu abaix i imprimir-lo en la mida que us vagi millor. Si voleu posar alguna altra cosa, la font que he fet servir és la Stencil Std.

5- Com fer una plantilla per una forma esfèrica és un poc complicat el que podem fer (i així ho he fet jo) és tallar la plantilla i enganxar-la allà on vull que estiguin les lletres amb una mixa de washi tape que tenia per casa (és un tipo de “celo” que no enganxa tan fort com aquest i és més fàcil de retirar, si no es pot fer perfectament amb cinta de pintor.

6- Amb un bolígraf anam marcant procurant pitjar mitjanament fort a sobre dels números, de manera que es treure la plantilla ens quedi un petit solc que ens marqui per on hem de pintar.

7- Pintam per dins de les línies que hem marcat amb color blanc.

Per ara és suficient… no trobau? En properes entrades us mostraré més cosetes que es poden fer per muntar una festa infantil amb temàtica de circ. Estau atents perquè L’ESPECTACLE ÉS A PUNT DE COMENÇAR!

flames

100 kg


PD: Podeu veure a les fotos que també hi ha una “estora” fent de pista central del circ. No és més que una manta de teixit polar de color blanc que ja era velleta, tallada en rodó i amb una aplicació d’una estrella amb un tros de tela vermella que tenia per casa.

PD2: Les tipografies de les lletres de CIRC i de MARIA les trobareu clicant sobre les paraules.

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari

Translate »