General

PASTÍS DE PASTANAGA

És curiós, tothom fa aquest tipus de coca però no havia tengut mai les ganes de fer-la fins ara. És que era dir “pastís de pastanaga” i… que no, que no en tenia ganes. L’havia tastada i tampoc m’emocionava. No sé, prejudicis supòs.

Però va! Un dia et trobes dins la cuina amb tots els ingredients, una recepta de la que creus que et pots fiar, i les ganes de fer-la. Quan s’ajunta tot no pots perdre el tren.

Vaig mirar molts de blocs, llibres, i finalment vaig decidir provar la recepta de Maria Lunarillos. Està pensada per fer-la en motlles de 20 cm de diàmetre però jo la vaig fer en uns de 18 cm, de manera que va quedar amb una mica més d’altura. Però l’excusa va ser sobretot tornar a provar les boquilles ruses, aquesta vegada amb una crema de formatge.

I us puc dir que no és molt més complicada de fer anar amb aquesta crema que amb una buttercream, però sí que es nota que la crema no és tan fluida. Les boquilles russes són unes boquilles amb uns forats especials que fan que el dibuix que surt d’elles és el de diferents flors en 3 dimensions. Amb una buttercream de colors queda genial, però crec que en aquesta ocasió la crema de formatge no va quedar tan malament. És una manera ràpida de decorar els pastissos. I a més el color blanc que va quedar era espectacular.

Recepta de Maria Lunarillos, excepte les proporcions de la crema de formatge.

Ingredients:

Per la coca

  • 350 g de pastanaga ratllada
  • 250 g de farina integral
  • 4 ous
  • 150 g de sucre morè
  • 120 g de sucre blanc
  • 250 ml d’oli d’oliva (jo vaig utilitzar oli de girasol)
  • 1 de cullereta de canyella
  • 1/2 de cullereta de sal
  • 1/4 de cullereta de nou moscada
  • 2 i 1/2 culleretes de llevat

Per la cobertura i el farcit

  • 1000 g de formatge crema (a la recepta de Maria Lunarillos utilitzen formatge tipus Philadelphia, jo vaig utilitzar mascarpone)
  • 120 g de sucre en pols

 

Pas a pas:

1- Ratllam les pastanagues pelades fins a tenir el pes que necessitam i reservam.

2- En un bol posam la farina integral, el llevat, la sal i les espècies. Mesclam i reservam.

3- En un bol amb batedora de varetes posam els ous amb el sucre morè i el sucre blanc. Batem un poc fins que sigui una mescla homogènia i afegim la farina.

4- Quan la pasta torni a ser homogènia afegim la pastanaga ratllada i després l’oli molt a poc a poc, com quan feim maionesa, en un fil. Tot això sense deixar de batre.

5- Jo vaig posar la pasta en dos motlles de 18 cm, podeu fer-ho en uns de més amples, el resultat serà el mateix. Posau el forn a 180º durant 45 minuts aproximadament, o fins que en punxar amb un escuradents aquest surti net.

6- Un cop estiguin fetes les coques, les podem treure del motlle i deixar refredar. És millor deixar-les reposar per a què agafin cos. Si pot ser tota una nit molt millor, és una coca fràgil i es pot rompre fàcilment.

7- Preparam la crema de formatge posant el formatge a temperatura ambient amb el sucre en pols i batem fins que estigui tot ben integrat.

8- Pel muntatge tallam les dues coques per la meitat per a què ens quedin 4 pisos. Posam una de les coques de base i un poc de la crema de formatge, una coca i formatge, així fins a la darrera coca. Posam més crema per sobre i un poc pels costats, a l’estil de les seminaked cakes. Posam la resta de crema en una màniga pastissera amb una boquilla russa i feim la decoració de la part superior.

I no badeu! Que s’acaba!

La setmana que ve… una recepta internacional. Què us sembla? Els que l’heu tastada sabeu que és bona… i fins aquí puc llegir com deien per la tele.

Besades!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

4 Comentaris

  • Respondre Tonina 5 d'octubre de 2017 a 2:33

    Mmmm… m’encanta aquesta!!! Noltros a sa base hi posam un polsim de gengibre per donar-li frescor i a sa crema un poc de taronja ratllada, prova-ho un dia veuràs quina combinació més espectacular!!😉
    Besades de na Bet i sa mare!😘😘

    • Respondre decolorsisucre 5 d'octubre de 2017 a 17:37

      Mira que a mi m’agraden els contrasts, però no sé perquè en aquesta m’ha agradat així de simple. En qüestió de gusts… colors!

  • Respondre Clara 6 d'octubre de 2017 a 17:22

    T’ha quedat ben xula!!!

  • Deixa un comentari

    Translate »