De vegades, el títol d’una recepta, no es correspon amb el que t’imagines. La meva padrina tenia aquesta recepta a la seva llibreta amb el nom de “tarta rápida”. I bé, molt lenta no, però tampoc no es fa en un segon. Du una mica de temps de preparar les coses però és molt assequible.
Els ingredients són bons de trobar, i segur que els trendreu per casa, o sigui que no podeu posar excuses! A ca nostra tots en varen menjar i a tots va agradar.
És difícil interpretar receptes si la persona que les va escriure ja no et pot ajudar a desxifrar-les. No perdeu la oportunitat de parlar amb es vostres majors si podeu, i demanau toooooot el que pogueu! En moments com aquests m’agradaria haver tengut a la meva padrina o al meu padrí amb mi per poder cuinar.
Ingredients:
- 150 g de sucre
- 100 g de mantega
- 4 ous de mida M
- 200 g de farina
- 15 g de llevat en pols
- 3 pomes no molt grosses
- 1 raig de rom
- 5 cullerades de sucre
Pas a pas:
1- Preparam les pomes pelant-les i traient-lis el cor i el capoll. Les tallam a làmines no molt gruixudes i les posam en un bol amb el rom i les 5 cullerades de sucre. Mesclam bé i reservam.
2- Mesclam la mantega amb el sucre fins que blanquegi. És més fàcil amb una batedora elèctrica.
2- Anam afegint els ous un a un prèviament batuts.
3- En un bol a part pesam la farina i hi mesclam el llevat en pols. Anam afegint-ho a la mescla d’abans a poc a poc fins que ja no quedin grumolls.
4- Vessam la pasta en un motlle untat amb mantega o oli. Jo he fet servir dos motlles de 20 cm de diàmetre i han sortit dues coques ideals de mida.
5- A sobre de la pasta hi col·locam els trossos de poma en perpendicular al motlle. Com que n’he fet dues, he repartit la poma en els dos motlles.
6- Posam els motlles en el forn prèviament encalentit a 175-180º, uns 40 minuts.
7- En estar cuita la coca, deixam refredar i traiem del motlle.
8- Podem posar per sobre un polsim de sucre en pols si volem a l’hora de servir.
Crec que l’acompanyament ideal per aquesta coca és un poc de gelat de vainilla, no trobau? Seguiré investigant en les receptes de les padrines i ja us contaré.
Besades!
2 Comentaris
Decolorsisucre, thanks for the article post.Really thank you! Great.
Thank you Azumi!