Receptes salades

QUICHE DE SALMÓ I RUCA

Hi ha moltes coses  bones en fer feina en un institut de secundària, o això crec jo. Entre elles les relacions d’amistat que arribes a establir amb alguns companys (i fins i tot amb alguns alumnes quan ja són més grans), la satisfacció de veure que els alumnes es van superant a ells mateixos, les paraules d’ànim quan no et trobes en el teu millor moment tant per part d’uns com d’altres… En fi, que ser docent té moltes coses bones.

Però també és cert que en els darrers temps la nostra professió passa per moments difícils i també té coses dolentes. Retallades de tota casta, tensió en les relacions família-docents, falta de comprensió per part de la societat… I una cosa molt important a la què moltes vegades no es fa cas: ELS VIRUS!

Si els alumnes tenen virus el més probable és que nosaltres també els agafem… I la setmana passada em va tocar a mi… Què hi farem! Febre, mal de coll, mal de panxa, tos, mocs… En fi, un poc de tot. I clar, tenia previst fer una recepta que vaig veure en una revista a la perruqueria, però després de tants de dies de llit no recordava massa bé quants ni quins ingredients tenia aquesta quiche, així que bàsicament la vaig fer a la meva manera. I ben bona que va ser!dsc_0565

Ingredients:

  • Una planxa de pasta brisa
  • 200 g de crème fraîche (nata fresca)
  • 4 ous talla M
  • 1 i 1/2 paquets de salmó fumat (uns 150 g)
  • Un grapat de ruca (talment, un grapat)
  • Sal i pebre bo blanc

Pas a pas:

1- Esteneu la pasta a sobre del motlle, prèviament untat de mantega o oli.

2- Posau el forn a uns 170º. A sobre de la pasta posau ciurons secs per a que facin pes i la pasta no bufi massa. Posau el motlle dins el forn i deixau-la mentre preparau el farcit.

3- Mesclau la nata amb els ous fins que estigui tot ben integrat i sense grumolls.

4- Tallau el salmó a quadrats no massa grossos i afegiu-ho a la nata.

5- Posau la sal i el pebre bo blanc a gust vostre.

6- Per acabar afegiu la ruca i mesclau bé.

7- Treis el motlle del forn i vessau-hi la mescla de la nata. Mirau de repartir bé el salmó i la rúcula, que no es quedi tot acumulat en un mateix lloc .

8- Posau el motlle dins el forn una altra vegada i deixau-li uns 20 minutets. Vigilau, quan comenci a agafar color ja estarà.

Deixau refredar i… a menjar!

dsc_0580

No és un plat gens sofisticat, però crec que mai em podré resistir a res que dugui salmó. I vosaltres? Quin tipus de peix diríeu que és el vostre preferit? En teniu algun? Deixau algun comentari i m’explicau!

Fins la setmana que ve!!!

Besades!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

2 Comentaris

  • Respondre beatriz 28 d'octubre de 2016 a 8:17

    Ho fas tot tan bó, que fins i tot aixó que no m’agrada m’ho menjaria, jaja. No m’agraden les quiches, no puc amb la ruca, i el salmó….bueno, una miqueta i a la planxa, encara. Aixi que estic pensant, i jo avui perque li deixo un comentari? per molestar? No!! per dir-te que segueixis fent receptes tan ben fetes com aquesta, que hi ha gustos per tot!! Una abraçada !!

  • Respondre decolorsisucre 28 d'octubre de 2016 a 17:34

    Saps que et dic Beatriz? Que molestis tant com vulguis!!! 😀 No es pot encertar el gust de tothom sempre, què hi farem!? A veure si el que posaré la setmana que ve es del teu gust, ja em contaràs!
    Besades!!!

  • Respon a beatriz Cancel·lar resposta

    Translate »