General, Receptes dolces

SOSPIROS MANACORINS AMB EL DAVANTAL POSAT

Ja he explicat alguna vegada que la meva padrina Bel em feia sortir de la cuina perquè era un poc desastre. Per tant, poc podria haver imaginat de petita que de més gran tendria un blog de cuina, i no només perquè això d’internet a la meva infantesa era cosa de ciència ficció.

I tampoc havia imaginat mai que tenir un blog de cuina em dugués a conèixer gent molt interessant, entre ells n’Inés.

Un dia, ella em va enviar un missatge per mail i em va fer una proposta amb una pregunta final a la que poques vegades dic que no: “t’animes?”. La proposta era participar en un llibre de cuina aportant una recepta molt manacorina: els sospirs, o sospiros que és com els anomenam popularment. Per qui no ho sàpiga els sospiros són unes galletes allargades, amb gust de canyella i llimona que pel que sé només feim al meu poble, Manacor.

I què pensau? Idò vaig dir que sí. D’això ja fa dos anys i finalment la recerca de n’Inés dilluns veurà el seu fruit: Davantal posat. Receptes de dolços i pastes salades de Mallorca.  Les fotos que podeu veure en aquesta entrada són fetes per ella, i si voleu veure les demés jo no badaria massa i per Sant Jordi cercaria el llibre. Si és per vosaltres el gaudireu molt, i si és per fer un regal… no ho dubteu, no fallareu.

Ingredients:

  • 300 g de farina
  • 2 ous L
  • 2 culleretes de bicarbonat
  • 300 g de sucre
  • Ratlladura de 1/2 taronja
  • Ratlladura d’1 llimona petita
  • 1/2 cullereta de canyella en pols (o al gust)

Pas a pas:

1- Encalentim el forn a 180º.

2- Mesclam tots els ingredients sòlids en un bol i en un altre els ous i les ratlladures de les fruites. Anam afegint els sòlids a aquests darrers mesclant suaument.

3- Notarem que la pasta s’enganxa una mica, però si afegim més farina després els sospiros seran massa durs. Ens anam banyant les mans amb una mica d’aigua(*) i feim bolletes que anam aixafant fins que agafin una forma allargada. Jo no les faig molt grosses, deuen fer uns 5 cm de llargada.

4- Les posam sobre el paper que anirà sobre la safata de forn, bastant separats els uns dels altres perquè augmenten molt de volum a mitja cocció.

5- Els posam al forn uns 10-12 minuts, però veurem que estan fets quan agafin un to daurat.

Dilluns dia 23 d’abril n’Inés serà a la Fira del llibre a Palma signant exemplars. Si hi podeu anar no hi falteu. La presentació oficial serà però dia 3 de maig a Son Servera, a la gent del Llevant ens va una mica millor aquesta darrera opció.

A veure si ens veim a Son Servera en unes setmanetes! Què us sembla?

Besades!!!


(*) Si no ens va massa bé l’aigua a les mans podem posar-nos un poc de farina a les mans (eixutes) per podem manejar bé la pasta.

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari

Translate »