General

TASSONETS DE LLIMONA

Quan sent parlar de fruites i verdures ecològiques no puc deixar de pensar en el que mon pare dèia: “vols coses ecològiques? Baixa i agafa-les de l’arbre”. I és que a ca nostra, fins que ell hi va ser sempre hi va haver un poc de tot: tomàtigues, melons, albergínies… I sempre sense “esquitxar”. Com a molt amb una mica se sofre per sobre de les tomàtigues. Res més.

I dels fruiters no en xerrem. Han anat més a lloure que els ocells. Però n’hi ha algunes varietats que no hem aconseguit que surin més enllà de 3 o 4 anys. Deu ser cosa del tipus de terra? No sé. Això sí, els llimoners i tarongers van tot solets, no necessiten més que la seva aigua quan toca i poca cosa més. El resultat són arbres a rebentar de fruita.

Cercat receptes per poder fer amb les llimones, ara que és temporada vaig trobar-ne una de tassonets de crema de llimona. Sense forn i sense complicacions. La primera vegada que els vaig fer vaig canviar totes les proporcions de la recepta original per poder aprofitar els ingredients que tenia, però varen resultar molt potents de gust. Fins i tot la meva neboda petita va posar cara de llepar llimones. La segona vegada vaig mantenir la proporció d’ingredients de la primera vegada, canviant, això sí el tema de la llimona, i va resultar molt més menjívola. Aquí la teniu:

Ingredients:

  • 250 ml de nata per muntar
  • 1 pot petit de llet condensada (uns 397 g aproximadament)
  • Un polsim de cremor tàrtar
  • El suc de 4 llimones i la pell ratllada de 2
  • 100 g de galetes (tipus Maria*)

Passa a passa:

1- Rentam bé les llimones, ratllam la pell de dues d’elles i reservam. Treim el suc de les 4 llimones, el passam per un colador per llevar possibles miquetes i pinyols i reservam.

2- Picam les galetes però sense arribar a deixar-les fetes pols del tot, que es noti algun trosset. Repartim la galeta triturada en el fons dels tassonets.

3- En un bol posam la nata ben freda, la llet condensada i el cremor tàrtar. Amb una batedora de varetes pujam aquests ingredients. Veurem que pugen i que la mescla torna espessa. Quan comenci a espessir hi vessam el suc de llimona sense deixar de batre. Batem fins que la crema estigui ben espessa.

4- Posam la crema de llimona repartida en els tassonets i per sobre hi posam una mica de la pell de llimona ratllada que teníem reservada.

Deixam refredar els tassonets a la gelera unes quantes hores i ja tendrem llests aquest espectaculars tassonets de llimona!

Ens veim per aquí aviat! Besades!


PD: Els tassonets que teniu a les fotos són de 230 ml i en varen sortir 10.

PD2: El cremor tàrtar és opcional, però trob que la nata puja molt millor amb ell i l’ajuda a mantenir-se.

(*) En aquesta recepta he posat galetes de tipus Maria perquè el contrast de la dolçor d’aquest tipus de galetes contrasta molt bé amb l’acidesa de la llimona. Però si voleu fer aquests tassonets per a celíacs sols heu de canviar les galetes per galetes sense gluten o no posar-ne.

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari

Translate »