Ja tenia ganes de tornar! Hi ha temporades que no te fa ganes res del que fins en aquell moment et delia i d’altres que ho enyores. I com que ho enyorava i tenia ganes de tornar a experimentar dins la cuina… Ja hi tornam a ser!
El que sol passar a ca nostra és que quan menjam qualque plat que per nosaltres és novedós és que tot d’una demanam la recepta. Ens varen convidar a un dinar totalment italià amb totes les garanties, el cuiner chef és italià. No podia ser d’altre manera! I els plats principal varen ser boníssims, però ja en teniem qualque idea de com havien de ser: la cuina itlaiana és internacional, molts coneixem la focaccia o els gnocchi. Però de les postres… com no fossin cannoli… La veritat és que no record les altres postres que hi havia perquè me vaig quedar enamoradíssima de la torta tenerina.
Té una història de categoria, com ho solen tenir tots aquests plats dolços. Va ser creat en honor a Helena Petrovich, la dona de Víctor Manuel III. No té llevat i du molts pocs ingredients. És cruixent per fora però es desfà a la boca… Llèpols! No us la podeu perdre!
Ingredients:
- 200g de xocolata per fondre al 55%*
- 4 ous de talla M
- 50g de farina normal
- 100g de mantega
- 150g de sucre
Passa a passa:
1- Trossejau la xocolata en trossets petits i foneu-la al bany Maria. Quan la xocolata estigui fosa, afegiu la mantega. Un cop desfeta i ben mesclada, deixau refredar. Anau remenant de tant en tant.
2- Separau els vermells dels blancs dels ous en dos bols diferents. Afegiu la meitat del sucre en un dels bols, i l’altra meitat en l’altre. Bateu-los fins que les dues mescles estiguin fermes i escumoses.
3- Mentre bateu el bol dels rovells, i quan estiguin llestos, abocau-hi lentament la mescla de xocolata i mantega, que ha d’estar tèbia. Continuam batent fins a obtenir una mescla homogènia.
4- En aquest punt hem d’afegir-hi els blancs d’ou pujats en tres vegades amb una espàtula.
5- Incorporam la farina a la mescla fent moviments amb l’espàtula fent moviments de dalt a baix. Obtendrem una mescla llisa i unforme.
6- Abocam la pasta en un motlle d’entre 24-26 cm d’ample prèviament untat, perquè no s’aferri. Com que ja tendrem el forn calent a 180º el posarem a dins i li deixarem uns 25 minuts. Jo li vaig deixar 5 minuts més, i crec que 5 minutets més encara no li haguessin fet mal.
7- Un cop treta del forn la torta baixarà un poc i farà aquests craquelats tan característics. Quan estigui freda podem decorar amb sucre en pols.
La primera vegada que vaig provar aquesta torta la vaig provar sense la crema de mascarpone que veis a les fotos, però la veritat és que amb les dues coses és… divina…
Si voleu la recepta de la crema de mascarpone ja direu coses!
(*) Vaig trobar aquest tipus de xocolata a Aldi, per si voleu tenir referències.
No hi ha Comentaris