Hem estrenat la tardor amb una bona ploguda! M’encanten els trons, els llamps i veure l’aigua caure. El vent no, el vent em fa venir mal de cap, però tot el demés… benvingut sigui! Entre tots hem fet tornar boja a la natura i és una bona senyal que plogui quan ha de ploure i faci calor quan n’ha de fer, i no a l’inrevés. No trobau?
Cada estació té els seus colors i els de la tardor són dels que més m’agraden. I també cada temporada té els seus aliments. Fruites, verdures, carn o peix tenen el seu moment. I ara que ja som quasi a l’octubre arriben sobretot una sèrie de fruites amb uns colors fantàstics! Que em deis del codony, o la magrana, o els caquis? Amb els seus colors tan càlids!
Resulta que pels colors de les fruites i verdures es pot saber quines propietats tenen. La carabassa és una verdura que, encara que creixi a l’estiu, podem utilitzar fins ben entrada la tardor. Encara que avui en dia la tenim tot l’any. El seu color taronja ens diu que posseeix propietats antioxidants. Aquestes propietats són les responsables de minimitzar les arrugues de la pell i resulta que la carabassa és de les que en té en més quantitat!!!
Ja us veig comprant carabasses a carretades! Però bé, a part de fer-ne cremetes i purés resulta que la carabassa es pot utilitzar per fer dolços. Pel meu aniversari em van regalar una muntanya d’eines de pastisseria (no sé per què serà… 😉 ) i ja tenia ganes d’utilitzar-ne alguna! I si feia unes galletes de carabassa… havia d’estrenar el talla pastes de carabassa de Halloween!!! M’encanta! Gràcies Joan i Jaume!
Voleu la recepta?
(Recepta del blog Megasilvita)
Ingredients:
- 250 g de mantega
- 150 g de sucre
- 1 ou (mida L)
- 125 g de puré de carabassa
- 500 g de farina
- 1 pessic de sal
- 4 culleretes de canyella
- 1/2 cullereta de nou moscada
- 2 cullerades de llet (opcionals)
- Xocolata blanca o negra
Pas a pas:
1- Posau la carabassa dins el forn(*) tallada a trossets petits a uns 180º uns 30 minuts o fins que estigui el suficientment toveta com perquè sigui fàcil xafar-la amb una forqueta. En estar cuita xafau-la tota ben bé amb una forqueta i posau-la dins un colador perquè perdi tots l’aigua que pugui tenir i es refredi.
2- Mesclau la mantega amb el sucre fins que estigui ben integrat i fus. Després afegiu l’ou.
3- Mesclau el puré amb la canyella i la nou moscada i afegiu aquesta mescla a la mescla de la mantega.
4- Anau afegint la farina a poc a poc. Si teniu un robot de cuina amb pala per pastar molt millor, vos estalviau fer força. La pasta estarà quan no s’aferri pel bol.
5- Feis una bolla, posau-la en una bossa dins la gelera uns 15 minuts.
6- Passats els minuts dividiu la bolla en unes quantes de més petites i aprimau-les fins fer planxes d’uns 5 mm. Tallau amb el talla pastes i posau les galletes sobre paper de forn. Deixau les galletes dins la gelera al manco mitja hora. Aquesta passa és molt important si voleu que les galletes conservin la forma.
7- Encalentiu el forn a 175º. Posau les plaques de forn de les galletes directament de la gelera, en fred, no deixeu encalentir la pasta. Deixau-les 15 minuts si voleu que quedin tovetes. Si les voleu cruixents deixau-les uns minuts més.
8- Treieu-les del forn i posau-les sobre una reixa per tal que es refredin. Anau molt en compte a l’hora de manipular-les en calent, es poden rompre.
9- Quan estiguin fredes podeu decorar-les amb xocolata blanca o negra fuses a bany Maria…
I a menjar!
Aquesta no serà la única recepta feta amb carabassa. Esperau la setmana que ve, esperau…
Besades!!!
(*) Al manco haureu de posar el doble del pes de la carabassa del que especific a dalt ja que en perdre aigua no pesarà el mateix.
PD: He xafat la carabassa amb una forqueta, per això han quedat trossets que es veuen, que era la intenció. Si no voleu que es noti, triturau la carabassa ben triturada, però això farà que tregui més aigua. Per si de cas jo couria més carabassa, ja que heu de posar el pes especificat.
8 Comentaris
Vos puc ben assegurar què són boníssimes!! Moltes gràcoes Joana per aquestes delícies!! Una besada,Tonina
Moltes gràcies nina!!!
Muas!
Aixx, que cuquis t’han quedat!! I que originals, de carbassa de veritat!! Et confeso que jo soc més de quan fas choco-choco o crema-crema, jaja, aqui com que em falta sucre (igual m’equivoco i son superdolces!) pero son taaaan mones!!! Visca Halloween per tot els que ens deixa fer ! 😉
Un petó molt gran Joana!!
Uuuui… tranqui, que dolces ho són! I ben gustoses!
I tens més raó que un sant, Halloween és taaaaaan xulo! Faria moltíssimes coses amb totes les eines, cápsules de cupcakes, props… Entre això i Nadal estaria tot l’any! Jajajajajaja
Besades Beatriz!!! Muas!
Han estat un èxit aquestes galetes!!
Noelia!!! Estic contenta que les hagueu provat de fer i que vos hagin agradat!
Besades!!!
Qué bó i qué original!!
Petonets!!
Moltíssimes gràcies!!! ?