És molt freqüent sentir en pel·lícules americanes allò de que “si la vida et dona llimones, fes llimonada“. No sé, jo amb les llimones faria moltes coses a part de llimonada. Fa uns anys vaig fer un curs de rebosteria àrab, del que ja us n’he parlat en alguna altra ocasió. També vaig fer la segona part del curs i en ell hi havia aquestes pastes. Encara no les havia provat de fer i a la fi aquest Nadal em vaig decidir.
No són difícils de fer, però sí que vaig trobar que duien una mica més de feina de la què em pensava. També he canviat la manera en com la professora els donava el toc final perquè no sé si és per la humitat que feia quan les vaig fer, però no m’agradava com quedaven i així com les veieu m’agradaven més.
Segur que voleu la recepta ja, perquè ja fa temps que la us vaig prometre per instagram, així que aquí la teniu.
Ingredients:
- 250 g de mantega a temperatura ambient
- 100 g de sucre
- 2 vermell d’ou de mida L
- 1 ou sencer de mida L
- 1/2 sobre de llevat en pols
- 100 g de farina de blat de moro
- 435 g de farina
- 1 pessic de sal
- La pell ratllada de dues llimones i 75 g del seu suc
- Per l’acabat: el suc d’1 o 2 llimones i sucre en pols
Passa a passa:
1- Ratllam les dues llimones i sucam el suc que necessitam per la pasta i reservam.
2- Batem la mantega amb el sucre fins que quedi tot ben integrat, millor amb una batedora de varetes elèctrica. Hi afegim la pell i el suc de les llimones.
3- Incorporam els ous, un a un. Semblarà que la pasta es talla, però continuarem batent fins que tot s’integri.
4- A la mescla anterior hi afegim el llevat, la sal, la farina de blat de moro i la farina normal. Aquesta darrera millor anar-la afegint a poc a poc i ja ho podem fer a mà. Queda una pasta molt gustosa de treballar, fluixeta però que no s’enganxa a les mans. En feim una bolla, l’embolicam amb un paper film i la deixam 1 horeta a la gelera.
5- Passat aquest temps la treim de la gelera i dividim la bolla en 4 parts. De cada part en feim un “rulo” del diàmetre d’un dit aproximadament, per tant més o manco ens quedarà un “rulo” d’uns 30 cm de diàmetre. L’aplanam una mica amb els dits i tallam les pastes en diagonal, perquè quedin en forma de diamant.
6- Posam les pastes sobre paper de forn sobre una palangana i les enfornam a 175º durant uns 25-30 minuts. No quedaran molt daurades, només la part de baix quedarà una mica cuiteta. Un cop estiguin cuites les treim del forn i les deixam refredar sobre una reixa.
7- El pas final l’he fet d’una altra manera respecte de la recepta original, però crec que han quedat millor així. En un bol posam el suc d’una o dues llimones i anam banyant una a una les pastes en el suc. Un cop sucades les posam sobre un paper de forn ben col·locades i les espolsam amb sucre en pols.
Aguanten bastant tancades en una llauna, i amb aquesta recepta en surten moltíssimes. Si el vostre objectiu és, per exemple, fer amics… no ho dubteu, en fareu molts amb aquestes pastes!
Ens veim aviat! Besades!
No hi ha Comentaris