General, Receptes dolces

PASTÍS DE PROFITEROLES

No, no és avui, és demà dilluns, però la padrina fa 88 anys! Demà no tendria temps de fer-li cap pastís, per tant és avui que ho hem celebrat.

DSC_0008Ja fa uns 2 mesos que no para de repetir-nos i recordar-nos tan aviat com té oportunitat que ella va néixer per la conversió de Sant Pau. De veres que ha estat impossible oblidar-ho!

“Hem de fer festa dia 25”, “sí padrina”. “Dilluns faig festa!”, “sí padrina”… I així durant dos mesos. Podeu ben creure que hi he pensat i bé en el seu pastís!DSC_0013I vet aquí que he fet un pastís una mica diferent. El vaig veure per pinterest, i en fixar-m’hi més vaig veure que era d’un blog que m’encanta Kanela y limón, però tenia ganes de fer-lo de manera diferent, encara que la base és la mateixa.DSC_0021

Ingredients:

Per les profiteroles:

  • 100 ml d’aigua
  • 100 ml de llet
  • 1 pessic de sal
  • 1 cullereta de sucre
  • 60 g de mantega
  • 100 g de farina
  • 3 ous

Per la base:

  • 2 planxes de pasta de fulls petites
  • sucre en pols

Pel muntatge i decoració:

  • 1 kg de nata (de pastisseria)
  • 3-4 cullerades de fondant líquid
  • 1 cullerada de pasta concentrada de fraules
  • fideus de sucre de colors

Preparació:

1- Començarem amb les profiteroles. Per això heu de posar tots els ingredients, excepte la farina i els ous, al foc. Quan comenci a bullir, retirau el recipient del foc i afegiu de cop la farina i remenau fins que es formi una pasta. Retornau al foc, i quan vegeu que la pasta ja no s’enganxa per les parets ja ho podeu retirar del foc del tot. Fora del foc anau afegint a poc a poc els ous batuts. La pasta es tornarà més brillant. Quan pogueu deixar la cullera dreta dins la pasta ja està.

2- Posau el forn a 180º. Mentre, posau la pasta dins una màniga pastissera i feis petites muntanyetes sobre un paper de forn. Procurau fer-les separades l’una de l’altre ja que dins el forn creixeran. Deixau-les-hi fins que vegeu que estan ben cuites. És preferible que estiguin una mica més torradetes a que les treieu crues, ja que si no se us baixaran tot d’una en treure-les. Reservau-les.

3- Posau les planxes de pasta de fulls sobre la placa del forn (a sobre de paper de forn) i espolsau sucre en pols per sobre. Posau-les dins el forn fins que veieu que han agafat color. Anau alerta de no posar la placa molt amunt que no es cremi en créixer (us ho dic per experiència…). Reservau-les.

Muntatge:

1- Col·locau una de les planxes de pasta de fulls sobre la safata on servireu el pastís. Repartiu 1/3 de la nata per sobre (amb espàtula o amb màniga pastissera, és igual, com us vagi millor).

2- Posau l’altra planxa de pasta de fulls a sobre, deixant la part més plana per fora, de manera que us quedi ben pla per poder posar les profiteroles per sobre. Repartiu l’altre 1/3 de nata.

3- Amb la nata que us queda heu d’omplir les profiteroles. Jo ho he fet amb una màniga pastissera i amb una “boquilla” aposta per aquestes feines, que és més fina i llarga, i amb un poc de punta per poder foradar la pasta. Agafau una profiterola cap per baix, foradau la base amb la “boquilla” i ompliu de nata.

4- Per fer el glassejat he mesclat 3 cullerades de fondant líquid amb una de pasta de fraules. Agafau una profiterola, passau-la per aquesta mescla i posau-la sobre la base de pasta de fulls i nata. Feis el mateix amb totes. Un cop ben col·locadet tot, podeu decorar amb el que volgueu, jo he posat fideus de sucre de colors.

DSC_0044I què voleu que us digui? Que ha estat boníssima! Si hagués de canviar alguna cosa seria que afegiria làmines de fraules fresques entre capa de pasta de fulls i nata. I potser algun toc de xocolata per sobre… Ai… que no arribam a l’operació bikini…

Salut i fins la setmana que ve!DSC_0047

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

2 Comentaris

  • Respondre lavanda 24 de gener de 2016 a 17:52

    Mare meva, jo es que al.lucino Joana, pero com poder tenir tots tan bona pinta???!!! Em tens enganxada als teus pastissos! Una abraçada, i moltes felicitats per a la padrina, que disfruteu molt tots plegats!!

    • Respondre decolorsisucre 24 de gener de 2016 a 19:21

      Així m’agrada!!! M’encanta enganxar a la gent!! Jejeje Moltes gràcies pels comentaris, així sempre fa ganes continuar provant coses noves. Besades!!!!

    Deixa un comentari

    Translate »