Les intoleràncies i les al·lèrgies alimentàries són, com a poc, molestes, i algunes d’elles molt perilloses. En el cas dels celíacs (al·lèrgia al gluten), és una malaltia autoimmune que no es veu. Però les complicacions a la llarga poden ser greus.
Actualment hi ha moltes opcions en els comerços lliures de gluten, però els preus no són assequibles a totes les butxaques. Els qui tenim al voltant gent amb aquesta malaltia en som més conscients, tot i que de vegades es fa una mica complicat fer qualque menú degut a les traces en alguns productes.
Per aquestes galetes heu de tenir una cosa en compte si voleu fer-les per a celíacs: la civada ha de ser sense gluten. Mirau bé el paquet, ja que n’hi ha que sí que tenen traces de gluten, i per tant no són aptes per a ells o elles.

Ingredients:
- 1 ou i 1 blanc d’ou
- 80gr de pastanaga ratllada molt finament
- 50gr d’avellanes triturades
- 120gr de flocs de civada (sense gluten si la recepta és per a celíacs)
- 50gr de sucre morè
- 60gr de pols d’avellana torrada
- 60gr de mantega
- Avellanes torrades per decorar
Passa a passa:
1- Encenem el forn a 175º i el deixam escalfar.
2- Batem la mantega amb el sucre.
3- Afegim a la mantega l’ou i el blanc d’ou. Quan estigui ben pastat hi afegim la pols d’avellana i els flocs de civada i seguim pastant.
4- Finalment afegim a la pasta la pastanaga ratllada i les avellanes picades.
5- A damunt d’una palangana hi posam un paper de forn. Feim bolletes petites i les col·locam damunt el paper, aplanant-les amb la mà, o amb una cullera. Decoram cada galeta amb una avellana.
6- Posam la palangana en el forn i deixam coure durant uns 15-20 minuts (ja sabeu, cada forn és un món!). No han de quedar dures, tipus senyoret, queden unes galetes tovetes. Deixau-les refredar… i a menjar!

Podeu guardar-les un màxim de 3 dies… però no crec que sobrevisquin tants de dies sense ser menjades 😉.

Deixa un comentari