BANANA BREAD

No sé a ca vostra, però a ca els meus padrins no es tirava res. Però quan dic res, és res! Si sobraven fideus, sopa, pollastre…, qualsevol cosa, d’una manera o altra s’aprofitava. I estic segura que aquesta coca li hagués encantat al meu padrí ja que es tracta d’aprofitar els plàtans que són massa madurs.DSC_0689

La veritat és que jo som més de fruita més aviat tirant a verda, la que és massa madura no me sol agradar, ja té massa sucre i és massa dolça pel meu gust. De totes maneres, quan sobra fruita o ja és massa madura hi ha dues opcions, o confitura o coques, i en aquesta ocasió ha tocat coca. DSC_0697

Aquesta que us duc avui és de na Bea Roque del seu llibre Delicias para compartir. Ja l’he feta abans per ca nostra i ha agradat molt. I realment es nota, i bé, el sabor del plàtan! Si voleu aprofitar els plàtans massa madurs aquesta és la vostra!DSC_0700 Ingredients

  • 125 g de mantega
  • 150 g de sucre morè
  • 2 ous
  • 1 cullereta de pasta de vainilla
  • 200 g de farina
  • 1 cullereta de bicarbonat
  • 1/2 cullereta de sal
  • 250 g de plàtans molt madurs pelats
  • 60 ml de buttermilk
  • nous caramel·litzades per decorar

Pas a pas:

1- Xafau els plàtans amb una forqueta, feis-lo puré, però si queda algun tros un poc més gros no passa res.

2- Preparau la buttermilk: mesclau 55 ml de llet amb 5 ml de vinagre, deixau reposar uns minuts.  Quan vegeu que ja s’ha tallat afegiu això als plàtans juntament amb la pasta de vainilla. Mesclau tot bé i reservau.

3- Posau junt en un bol la farina, el bicarbonat i la sal i reservau.

4- Mesclau la mantega amb el sucre i bateu fins a obtenir una mescla suau, el sucre s’ha d’haver dissolt.

5- Afegiu els ous un a un a la mantega.

6- Ara ho hem d’ajuntar tot però en tongades: afegiu primer 1/3 de la farina, després la meitat del plàtan, 1/3 de farina, la darrera meitat del plàtan i, per últim, la darrera part de la farina.

7- Posau-ho tot en un motlle allargat que prèviament haureu greixat. Afegiu unes quantes nou caramel·litzades per sobre.

8- Forn a 175º entre 40 i 50 minuts. Quan en punxar-lo amb un escuradents aquest surti eixut ja el podeu treure. Deixau-lo descansar dins el motlle uns 15 minuts i ja el podeu desemmotllar.

DSC_0720

Ens veim la setmana que ve, segurament amb una recepta salada… Ja veurem…

Una besada!

Comentaris

6 respostes a «BANANA BREAD»

  1. Avatar de Beatriz

    La meva mare desde petita em fa truita de plàtan quan estan molt madurs….encara es el meu plat favorit!? ara provaré el banana bread, com sempre, m’encanta com t ha quedat!!??

    1. Avatar de decolorsisucre

      Uiiii… això de la truita m’ha interessat… ja m’explicaràs exactament com va! 😀

  2. Avatar de Tonina
    Tonina

    Mmmm…ha de ser boníssima!!!??? com has fet les nous caramelitzades? Tenen molt bona pinta!!!?? Tonina

    1. Avatar de decolorsisucre

      Hola Tonina! Les nous caramel·litzades les he fet coent-les amb aigua, sucre i un poquet de suc de llimona fins que el sucre s’ha fus i reduit. Després les he deixat reposat separades sobre un paper de forn.

  3. Avatar de Clara

    Ja ho pots ben dir..a casa meva tampoc es llença res de res!! I si a sobre surten receptes com aquestes….a mi m’encanta aquesta coca, queda molt sucosa i amb molt de gust a plàtan, oi??

    1. Avatar de decolorsisucre

      És molt bona Clara! I tens tota la raó, té molt de gust a plàtan!

Respon a Beatriz Cancel·la les respostes

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *