M’encanten els motlles Nordic Ware. Els bundts cakes són perfectes te’ls miris com te’ls miris. I ja no podia estar més sense estrenar el darrer que m’han regalat aquest darrer Nadal el meu germa i la meva cunyada. És perfecte! i enorme… És el model elegant party, i realment fa honor al seu nom.
Últimament estic convertint a algunes companyes de feina en seguidores d’aquests tipus de motlle, i crec que ja han començat a apreciar les formes que fan. Eh Carme i Eulàlia? 😉 A n’Emma ja la tenc més que convençuda. I és que és igual el tipus de coca que facis amb aquests motlles, surten amb uns dibuixos espectaculars, pràcticament no necessiten res més per quedar fantàstics.
I això és cosa meva, però crec que cada model demana una decoració diferent. M’explic. Per exemple: els motlles amb decoracions complicades crec que sols demanen un polsim de sucre en pols per sobre, o res! En canvi els que tenen línies com aquest que teniu a les fotos (i que facilita mooooolt el tall de les racions) és ideal per posar glassejats, xocolata fosa… Què trobau, tenc raó?
Ingredients:
Per la coca
- 200 g d’oli de girasol
- 250 ml de llet
- 250 g de sucre
- 420 g de farina amb llevat incorporat
- 1 cullereta de llevat amb pols
- 4 ous L
- El suc i la pell ratllada d’una llimona
- 1 cullerada (generosa) de lemon curd
- 2 cullerades soperes de llavors de rosella
Pel glassejat
- El suc d’una llimona
- Una cullerada de lemon curd
- Sucre en pols (aproximadament 100 g)
Pas a pas:
1- En el vas de la batedora de varetes posam l’oli i el sucre i començam a batre per a que hi entri l’aire.
2- Afegim els ous un a un fins que estiguin tots ben integrats.
3- Preparam el suc de la llimona, la pell ratllada i la cullerada de lemon curd. Ho mesclam tot bé i reservam.
4- Preparam la llet per una banda, i la farina i el llevat en pols per l’altra. Reservam.
5- Afegim la farina en 3 vegades i la llet en dues alternant farina i llet, acabant amb la farina a la mescal d’oli, sucre i ous d’abans.
6- Quan ja quasi estigui tot, afegim la mescla de suc i pell de llimona i lemon curd i les cullerades de llavors de rosella.
7- Vessam la pasta en el motlle, prèviament untat (amb el que millor ens vagi: mantega, oli, esprai…) i ho posam en el forn encalentit a 180º durant 40-45 minuts o fins que en punxar amb un escuradents aquest surti net. Recordau que si utilitzau un motlle de Bundt Cake heu d’esperar 10 minuts a treure la coca del motlle.
8- Preparam el glassejat posant tots els ingredients en un tassó o un bol i ho mesclam tot bé. Ha de tenir com una textura de iogurt però un poc més líquid.
9- Quan estigui la coca una mica més freda repartim els glassejat per sobre. És molt líquid i bastant transparent, pel que no tendrà efecte sobre l’estètica del bundt, però sí sobre el seu sabor, que serà més intens.
Podem decorar amb trinxes de pell de llimona o amb pètals de flors comestibles, com les que veis en les fotos.
La pròxima entrada crec que serà ben especial. Ben manacorina. I amb una sorpresa que duc un bon temps esperant poder explicar. No falteu!
Besades!
No hi ha Comentaris