Quan comences a culejar en tot això de la cuina hi ha coses que passen desapercebudes, però a mesura que vas experimentant amb les eines, els temps, els ingredients,… te n’adones que bàsicament per fer una recepta necessites ous, un greix, farina… i poca cosa més.
M’he proposat un repte a llarg termini, i és recopilar les receptes de les padrines. Sé que és una feinada però les coses a poc a poc es van fent. M’estic enfrontant a coses com mesures males de quantificar amb les actuals, o d’altres com ingredients que he hagut d’anar a cercar a la farmàcia (sí, a la farmàcia). Però aquests petits problemes són el que ho fan interessant. No trobau?
Aquesta és una d’aquelles receptes bàsiques d’aprofitament. No l’havia provada de fer mai, però m’ha donat el vist i plau la persona que me l’ha donada (gràcies Catalina!). Així que estic encoratjada a anar alternant receptes tradicionals amb d’altres de més actuals, com ho veis?
Ingredients:
- 1 l de llet
- 7 ous (M)
- 400 g de sucre
- 1 coc(*)
- La pell d’1 llimona ratllada
- Canyella al gust
Pas a pas:
1- Untam de saïm una greixonera o un recipient que poguem posar en el forn. Reservam. Encenem el forn a 180º.
2- Mesclam els ous, amb el sucre. Afegim la llet, la pell ratllada de la llimona i canyella al gust.
3- Vessam la mescla en el motlle untat de saïm.
4- Anam desfent el coc amb les mans fent trossos petits i els anam posant dins el motlle, deixam que s’empapin bé del líquid,
5- Posam la greixonera dins el forn ja calent i li deixam 1 hora aproximadament. No ho treim fins que en punxar-ho amb un escuradents aquest surti sec.
6- Deixam refredar i guardam a la gelera.
Gens complicat, no? Treis els quadern de receptes de les padrines i provau, intentau, traduiu, no les deixeu dins un calaix, són petites gotes d’història.
Besades!!!
(*) Els cocs, que fins ara no sabia què eren, es venen als forns de tota la vida. A Manacor sé que en venen a Can Ribot i a Can Munar, i segurament en algun lloc més.
No hi ha Comentaris