Llimones gelades

Quan érem petits, estic parlant dels anys 80 del segle passat, les opcions de dolços en els restaurants no era molt extensa però sí molt clàssica. Es basava en pastís al wisky, pastís de pobre, qualque Saint Honoré… i l’enyorat “pijama”! A l’estiu, hi havia més varietat, sobretot als bars hi havia gelats de tota casta. Segur que no tants com ara, però encara són recordats per la nostra generació: frigopié, twister, dràcula, capitán cohete… i les llimones, les taronges i els cocos gelats.

Més d’un i una ha emulat als Monty Python amb dues meitats de coco fent de cavall. Ens agradaven molt aquests gelats, sobretot perquè ens els donaven als restaurant quan anàvem a una comunió o noces, o simplement quan hi anàvem a dinar amb la família. No solia ser un gelat de bar, si no de restaurant. O al manco és el record que en tenc.

I aquesta és la recepta que us duc avui, les llimones gelades. No hi ha postres més barates si, com a ca nostra, teniu llimones com per muntar una fàbrica de begudes carbonatades. Té pocs ingredients, no té molt de misteri i són unes postres fantàstiques per fer amb molta d’antelació. Podeu tenir-ne de congelades i anar-les treient segons les hagueu de menester.

Ingredients:

  • 150g de llet condensada
  • 150 ml de nata per muntar
  • 4 llimones (no massa grosses)

Passa a passa:

1- Tallam la base de les 4 llimones. Convé que sigui la part del capoll, la que s’uneix amb l’arbre, ja que és la part més lletja.

2- Tallam l’artra base, que farem servir de tapadora. Just és de decoració, si no la voleu posar la podeu tirar.

3- Buidam la polpa de les llimones sense arribar del tot a la part blanca. Trituram la polpa i la colam. Reservam les llimones buides.

4- Mesclam 100 ml del suc que hem tret amb la llet condensada i reservam.

5- Muntam la nata en un altre bol, i en estar muntada li afegim la crema de llimona i llet condensada. Procuram fer-ho amb moviments envolvents per no baixar massa la nata.

6- Posam la crema en una màniga pastissera i omplim les llimones buides. Les tapam amb les tapadoretes que hem guardat.

7- Les posam en el congelador dretes sobre la base que hem fet fins que estiguin ben gelades. Després ja les podrem guardar en una bossa de congelació.

Procurau que les llimones no siguin molt grosses perquè si no el farcit no us bastarà.

Treieu-les una estona abans de menjar-les. Salut!

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *