Crec que han estat 5 intents. Després de 5 intents he aconseguit que la meva cunyada digui: “mmm… té gust d’Oreo Oreo”. Així, la mateixa paraula repetida dues vegades. No és suficient dir “això és bo”. Per fer saber que realment és bo s’ha de dir “això és bo bo!”. O no?
Fa dos anys o tres, ja no record exacte, na bea Roque va tornar a Mallorca per fer un curs de “bundts deliciosos”. Evidentment hi vaig anar i entre els bundts que ens va ensenyar a fer hi havia el de cookies and cream. Quan el vaig intentar fer en versió pastís, modificant algunes proporcions i afegint la buttercream, a ca nostra la resposta era sempre: “és bo, però no te sabria dir si té gust d’Oreos”. Caxis…
Però perseverar sol dur cap a l’èxit. Després de repetir-lo unes quantes vegades a la fi dissabte passat vaig sentir les paraules màgiques i ara sí. Ara ja sí que la puc posar per aquí, per si la voleu provar de fer. Perquè tal i com estan les coses la idea de montar una bakery haurà d’esperar!
Ingredients:
Per la coca:
- 200 g de sucre
- 200 g d’oli de girasol
- 1 cullereta de vainilla en pasta
- 5 blancs d’ou
- 320 g de farina amb llevat incorporat
- 1/2 cullereta de sal
- 250 ml de llet evaporada
- 14 galletes Oreo*
Per la buttercream:
- 4 blancs d’ou
- 220 g de sucre
- 250 g de mantega
- 7 galletes Oreo*
Passa a passa:
1.- Pujam els 5 blancs d’ou i reservam.
2.- Trituram fins fer pols 7 galletes Oreo i les altres 7 les tallam amb ganivet, en trossos més o manco petits, a un poc menys d’1/4 de la galeta. Les reservam per separat.
3.- Mesclam la resta d’ingredients i quan estiguin ben integrats anam afegint a poc a poc els blancs pujats anant en compte de no baixar-los massa. Al final de tot afegim les Oreos en pols a la pasta i la repartim en dos motlles d’igual diàmetre prèviament untats d’oli, mantega o spray desemmotllant.
4.- Quan tenguem els motlles preparats per enfornar, abans de fer-ho repartim les galletes tallades a ganiveta per sobre de la pasta. Enfornam a 175º entre 30 i 40 minuts. No obrim el forn fins que hagin passat almanco 20 minuts. Quan punxem amb un escuradents aquest ha de sortir net.
5.- Aquesta passa és important: tot d’una que treiem les dues coques del forn les hem d’embolicar amb paper de film i deixar-les així fins que estiguin fredes, d’aquesta manera impedirem que perdin humitat.
6.- Preparem la buttercream. Trituram fins fer pols 7 Oreos i reservam.
7.- Posam a bany Maria els blancs d’ou i el sucre i deixam fondre fins que agafant un poc del blanc entre els dits, ja no notam els grans de sucre. Així sabrem que ja està dissolt.
8.- Posam els blancs d’ou a pujar i quan comencin a fer escuma anam afegint la mantega a temperatura a trossets petits. Hi haurà un moment en què la buttercream sembla que es talla i té mal aspecte, però continuam batent amb les varetes. La buttercream estarà feta quan la textura canvia i queda amb un aspecte sedós i ben integrada, amb un punt de brillantor.
9.- Amb una espàtula i amb moviments envolvents afegim a la buttercream les Oreos en pols.
Pel muntatge:
- Tallam les dues coques per la meitat. Ens quedarà una part d’elles amb les galetes triturades i l’altra sense. Montam de la següent manera: posam una de les parts amb trossos de galeta i una capa de buttercream. La segona capa serà de les que no tenen galetes i a sobre una capa de buttercream. La tercera també serà de galetes i a sobre una altra capa de crema i finalizarem amb una sense galetes (mirau la imatge del tall).
- Taparem tot el pastís amb la buttercream i ens en sobrarà un poc, que podrem aprofitar per decorar la part superior amb l’ajuda d’una màniga pastissera.
- Per rematar el nostre pastís podem decorar amb qualsevol galeta de la gama de les Oreos. En aquest cas jo ho he fet amb les “Oreo Finas”.
Esper que la intenteu, el resultat tendrà èxit!!! Bon començament de curs a tothom!
Ànims i coratge! (Els necessitarem)
*Jo he posat les cookies and cream de la marca Oreo, però podeu fer-ho amb qualsevol.
PD: Si voleu, en comptes de fer un pastís podeu utilitzar la mateixa recepta per fer cupcakes.
No hi ha Comentaris