General

PIRULETES DE GALLETA

Ja s’acosten les vacances! Les vacances de Nadal, per més senyes. Segur que enguany, sí o sí, estareu més per casa. Vaja, que no tendrem més remei que ser per casa… però crec que és necessari prendre les coses així com venen. Un moment o altre tot millorarà.

Tenint a nins per casa segurament us farà més ganes fer minitallers amb ells. I ja podeu bé creure que fer galletes els encantarà! Vaig veure aquesta idea en el compte d’instagram de @neuroticmom, i em va encantar l’estètica de les galletes… però no era suficient. A ca nostra les meves nebodes troben que qualsevol dolç sense perletes no està acabat, per tant… taxan! unes quantes perletes i ja tenim unes galletes ben vistoses.

Ingredients:

  • Per fer aquestes galletes he utilitzat aquesta recepta per la pasta
  • Colorant vermell en pasta
  • Pals de gelat petits
  • Xocolata per fondre
  • Sprinkles

Passa a passa:

1- Seguim la recepta de les galletes vidriera. Quan tenguem la bolla de pasta ben feta, la dividim en dos. La primera la deixam embolicada en paper film dins la gelera. Per la segona, la tenyim posant el colorant en pasta fins que agafi el to que volguem. L’embolicam com amb la primera i la deixam reposar dins la gelera mitja horeta. Pensau que dins el forn el color perd una mica d’intensitat. Jo de voltros, per pastar amb el colorant em posaria guants. Qui avisa no és traïdor!

2- Una vegada estiguin una mica reposades les pastes les estiram cada una per separat sobre un paper de forn i les deixam amb una gruixa no molt superior a 5mm. Posam una plaxa sobre l’altra i retallam els sobrants del costat deixant la forma d’un rectangle.

3- Enrotllam sobre elles mateixes les dues pastes, per la part llarga. fins a formar un “rulo”. L’embolicarem amb paper film i el deixarem al congelador, fins que hagi endurit. Amb els sobrants de la pasta us donarà per fer un altre “minirulo” i algunes galletes més.

4- Quan hagi endurit la pasta la treiem del congelador i la tallam a llesques. Punxam un pal de gelat a les galletes i les deixam sobre el paper de forn llest per enfornar.

5- No esperam a que es descongelin i les posam en el forn prèviament encalentit a 160º. Les hi deixam mínim 15 minuts. Pensau que no han de quedar de color cuit, si no més aviat tirant a blanquinós. Un cop cuites les deixam refredar sobre una reixa.

6- Mentre les galletes es refreden posam a fondre la xocolata, bé a any Maria o bé en el microones. Per decorar les galletes sucam una part dins de la xocolata i hi posam uns quants sprinkles a sobre. Deixam endurir la xocolata.

Et voilà! Ja tenim unes galletes ben plantoses que podeu treure a la taula de Nadal o regalar als amics i familiars.

Esper que us agradi, que la poseu en pràctica i m’ensenyeu els resultats per xarxes socials!

Una abraçada!


PD.: perdonau la qualitat de les fotos! No són el meu millor treball!

PD2: els pals de gelat segurament els trobareu en botigues de belles arts i els sprinkles que he utilitzat en aquestes galletes són aquests.

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari

Translate »