– 1 cullerada d’oli
– 1/4 de l. d’aigua tèbia
Per la guarnició:
– 3 cullerades d’oli d’oliva
– 150 gr de ceba
– 1 cullereta de llavors de rosella
– 1 cullereta de sal
– prebe bo
Comencem!
1- Mesclau la farina, la sal i el llevat en un recipient. I per separat mesclau l’oli i ‘aigua.
2- Afegiu el líquid als sòlids i mesclau durant uns 10 minuts. La pasta tornarà elàstica i enganxosa. Aquesta tasca la podeu fer a mà, però si teniu un robot de cuina vos estalviarà moooolta feina.
3- Posau oli a les parets i a la base d’un recipient i posau-hi la pasta a dins, tapat amb plàstic. Ha de reposar fins que hagi doblat la mida.
4- Quan hagi doblat la mida, feis sis bolletes i posau-les sobre un paper de forn. Se vos enganxarà a les mans, per tant vos recoman untar-vos les mans en oli. Deixau-les reposar una horeta, més o manco.
5- Mentre, preparau la guarnició que anirà a sobre. Posau en una pella: 2 cullerades d’oli, la ceba tallada ben petita, les llavors de rosella i sofregiu-ho tot. Rectificau de sal i prebe bo si trobau que fa falta.
6- Pitjau la part central de cada bolleta fent com un cràter, i posau un poc del sofregit de ceba que heu fet.
Forn a 225º, uns 10-12 minuts o fins que els bialys estiguin una mica daurats. Estaran cuits quan en tocar-los sonin a buit.
El farcit l’he fet una mica a la meva manera, ja que no he trobat tot el que deia al llibre, però vaja, jo ho he trobat boníssim!
Farcit:
1- Obriu els bialys i posau unes fulles d’enciam sobre la base.
2- Feis una mescla de bonítol (un potet petit, i eixugau tot l’oli que pogueu), una bona cullerada de maonesa, dues cullerades i mitja de nata, i la ceba que vos hagi sobrat de guarnir els bialys. Posau aquesta mescla per sobre de l’enciam.
3- Per acabar, tallau rodanxes de cogombres envinagrats i posau-les per sobre del bonítol. Tapau amb la tapadora del bialy… i no espereu! A menjar!!!
Ja me contareu si vos ha agradat!
Salut!
No hi ha Comentaris