DIY

CARPETA FOLRADA AMB PATCHWORK

Ai… com passa el temps! La meva nebodeta ja té dos anys! Sí, sí… dos anys. I enguany ha començat a escoleta. Fins ara ho havia duit molt bé. Però crec que aquests darrers dies ha agafat conciència de que queda tota sola en un lloc, sense ningú de la família i rodejada de nins que encara no coneix massa.

I això que ella normalment es fa molt amb la gent. De seguida agafa confiança. Però és clar, fins ara el tracte que ha tengut amb la gent ha estat amb la més propera. I això de veure que els papis la deixen en una classe amb altres nins… En fi, que ho superarà igual que ho hem fet tots, i segurament molt més aviat del que ens esperam perquè és més viva que una centella i espavilada com ella tota sola.

A l’escoleta els han demanat una sèrie de material que en la seva gran majoria ha estat fàcil d’aconseguir. Una de les coses però, no ens ha agradat massa ni als seus pares ni a mi.

Resulta que enguany li ha tocat ser de la classe de les balenes, i una de les coses que varen demanar era una carpeta de dues anelles apaïsada. Quan la vaig anar a cercar  l’única que vaig trobar va ser una carpeta de color marró. Marró lleig. I clar, no va quedar més remei que tunejar-la. Voleu saber com? Idò així.

 

Material:

  • Teles de patchwork (les que ens agradi més pel nostre disseny)
  • Fils Dàlia de colors i agulla
  • Llapis
  • Paper termoadhesiu de doble cara per a patchwork

 

Pas a pas:

1- Primer de tot, mesuram la carpeta. Sobre la tela mesuram les mides de la carpeta i afegim 1,5 cm a dalt i a baix per fer el doblec, i uns 10 cm als costats per poder fer les butxaques per inserir la carpeta. Podeu veure a la imatge l’espai que vaig deixar. En podeu deixar més o manco, depenent de com volgueu que quedi per dins o de la quantitat de tela que tengueu.

2- Repuntam el doblec al llarg de tot el perímetre de la tela.

3- Tornam a presentar la tela sobre la carpeta i senyam la distància que haurem de cosir per fer les butxaques. Cosim a punt de trau o punt amagat de manera que ens quedi ben ajustat.

4- Un cop tenim la base feta ja només ens queda aplicar el motiu que volguem. En aquest cas la balena! Per això necessitarem paper termoadhesiu de doble cara. Jo vaig utilitzar la plantilla de la balena que hi havia a la pàgina de Atelier-cherry, però podeu utilitzar-ne qualsevol altra.

5- Marcam la plantilla per la part del paper que enganxa amb llapis deixant un mil·límetre o dos de marge i la retallam. Pensau també que el disseny que marquem ara, quan ho enganxem a la tela ens quedarà a l’inrevés. Planxam la plantilla retallada a sobre de la tela que haguem triat i retallam la tela.

6- Retiram el paper protector del paper termoadhesiu i aplicam el motiu sobre la portada del quadern amb la planxa. Cosim el perímetre del motiu, amb fil Dàlia, amb punt de trau. Repetim el procés amb totes les parts del nostre motiu. Abans de tot però, planificam les diferents parts. És a dir, sempre hem d’aplicar primer el motiu que faci de base, i llavors totes les altres parts, acabant amb la que està per sobre de totes les demés.

7- Quan haguem acabat d’aplicar totes les parts del motiu podem afegir detalls brodats. E aquest cas he afegit la boca i l’ull.

I així na Maria ja té una carpeta xulíssima per el seu primer any d’escoleta! Tenc pensat que en acabar el curs, retallaré la portada de la carpeta i l’emmarcaré, així tendrà un record del seu primer any. Què us sembla?

La setmana que ve tendreu una recepta centenària en el blog, us ve de gust?

Besades!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari

Translate »