Receptes dolces

COCA DE GERDS

 No sé vosaltres, però aquesta calor que fa enguany a mi me deixa completament KO. Ni ganes de cuinar que fa. Es fa molt difícil encendre el forn per a qualsevol cosa.

DSC_0072

Però quan et regalen una capseta de gerds… Alguna cosa has de fer amb ells, i tenia ganes de provar una combinació de sabors basat en l’sponge cake. Així que he pensat que tenir el forn encès durant 30 minutets tampoc no seria tan greu. Aquesta és una recepta d’ingredients bàsics amb el punt àcid del gerd. No m’hi he pogut resistir!

DSC_0081

Anem amb la recepta!

Ingredients: 

  • 160 gr d’oli d’oliva suau
  • 200 gr de sucre
  • 4 ous M
  • 200 gr de farina amb llevat incorporat
  • 1 cullereta de llevat en pols
  • 1 cullereta d’essència de vainilla
  • 2 cullerades de llet
  • 125 gr de gerds (1 capseta)

Arremangau-vos!

1- Mesclau el sucre amb l’oli i els ous. Mesclau tot ben bé fins que estigui tot ben integrat.

2- Afegiu l’essència de vainilla.

3- Afegiu la farina i el llevat i mesclau fins que no quedi cap grumoll. Veureu que queda una pasta una mica espessa. És l’hora d’afegir la llet.

4- Posau oli en un motlle baix i rectangular. Jo he posat spray desmotllant, és molt pràctic.

5- Vessau-hi la pasta i repartiu-la bé per tot el motlle.

6- Repartiu els gerds per sobre de la pasta i enfonsau-los una mica amb el dit. Els que eren massa grossos els he tallat per la meitat.

Forn a 180º, uns 15-20 minuts o fins que en punxar amb un escuradents aquest surti sec. En estar ben fred espolsau sucre en pols per sobre.

Jo el serviria amb una bolla de gelat de vainilla (o dues!). Per fer la foto, amb la calor que fa avui no m’he atrevit ni a pensar en ell, s’hagués fos!

Sin título-2

Bon profit!!!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

2 Comentaris

  • Respondre CARME 8 d'agost de 2015 a 21:13

    ohhh, que bó, ja ho probaré!!!

  • Respondre Joana Maria Melis 9 d'agost de 2015 a 5:53

    Gràcies Carme! Ja me contaràs!

  • Deixa un comentari