Receptes dolces

CUPCAKES DE VAINILLA I FRAULES SENSE GLUTEN

I després de dues setmanes… hi torna a haver entrada nova al blog! Ha passat de tot: hores de feina i de corregir, hores de reunions, hores de preparació de classes, hores de feines extraescolars… i tot això arriba a deixar esgotat. I no només a mi, es veu que l’ordinador també es va voler agafar unes vacances, i va voler anar d’spa al tècnic. Ara ja torna a ser a casa, renovat i lluent!

DSC_0567

Alguns amics m’han demanat últimament si faig coses sense gluten, o sense sucre o sense alguna cosa de la que són intolerants. I la veritat és que ho intent, però no són les meves receptes preferides si us he de ser sincera. Sempre trob que els falta alguna cosa. Per exemple, la textura de les coques sense gluten no m’agrada massa, es desfà massa fàcilment. He provat galletes sense gluten que s’assemblen més a polvorons que a galletes. I si a mi no m’agrada no us vull posar la recepta.

DSC_0564Peeeeeero… després de provar aquesta recepta, us puc dir que la textura crec que és bastant encertada. No és igual que la dels cupcakes de farina normal, això no, però el meu paladar els dóna l’aprovat. A més, he provat a veure si els compensava una mica amb aquesta crema de mascarpone i fraules, amb molt poquet sucre. I crec que he encertat, els tastadors oficials de la recepta els varen donar l’aprovat. Així què… anam amb la recepta?

DSC_0571

Ingredients:

Pels cupcakes

  • 110 g de farina d’arròs integral
  • 110 g de farina de blat de moro
  • 1 cullereta i 1/2 de llevat en pols (sense gluten)
  • 200 g de sucre morè
  • 3 ous talla M
  • 100 ml d’oli de girasol
  • 120 ml de llet sense lactosa
  • 1 cullereta de pasta de vainilla

Pel farcit

  • confitura de fraula

Per la crema de mascarpone

  • 500 g de mascarpone
  • 4 cullerades (generoses) de sucre en pols
  • 5 o 6 fraules

Pas a pas:

1- En un bol posam les dues farines i el llevat en pols i els reservam.

2- En un altre bol posam els ous amb el sucre i batem fins que el sucre estigui ben dissolt i els ous hagin blanquejat.

3- Afegim l’oli al sucre i als ous, i afegim també la vainilla.

4- Afegim les farines a poc a poc, mirant bé que no facin grumolls, i afegim al final la llet.

5- Posam la pasta dins les càpsules mirant de no sobrepassar les 3/4 parts de la capacitat. Ho posam al forn a 175º durant uns 20 minutets. Anau vigilant, i si en punxar amb un escuradents aquest surt net ja els podeu treure.

6- En estar freds, treieu el cor dels cupcakes i farciu amb confitura de fraula. Tornau a col·locar el cor.

7- Netejau, treieu la part verda de les fraules i tallau-les ben petites. Reservau.

8- Preparau la crema de mascarpone pujant-lo amb el sucre. Anau en compte de no passar-vos. En estar pujat afegiu i mesclau les fraules amb una espàtula, amb moviments envolvents.

9- Posau la crema en una màniga pastissera i decorau els cupcakes amb ella. Per rematar la feina podeu posar la fruita fresca a sobre.

DSC_0560

Què trobau? He tengut una bona tornada al blog després d’aquestes setmanes d’aturada? La veritat és que ara mateix estic passant una època de molta feina i no puc descartar que no torni a passar, però per poc que pugui cada setmana intentaré passar per aquí, i esper trobar-vos-hi a tots!

Besades!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari