Receptes dolces

GALLETES DE MANTEGA DE CACAUET

Hi ha una cosa que he de practicar molt. Però en aquest hobby a més de gastar-te molt en materials i eines, necessites conillets d’índies. Perquè clar, algú ha d’engreixar i m’estim més no ser jo.

És clar que procur tastar-ho tot. Però crec que no passaria per la porta si hagués de menjar-m’ho tot jo. Per tant aprofit els caps de setmana per fer algun plat, dolç o salat, per a què ho tasti la família, ja que els diumenges solem dinar tots junts. No us penseu, no sempre els invents surten bé. Hi ha hagut algunes ocasions en què ha sobrat mooooolt del que havia cuinat per aquell dia, bé perquè el sabor era massa estrany o poc acostumat per nosaltres, o bé perquè en aquella ocasió no he tengut la fortuna d’altres vegades.

Les galletes són una de les meves assignatures pendents. No les practic massa, i no hi tenc encara massa mà, per això necessit conillets d’índies que vulguin tastar les diferents receptes. Aquesta precisament, la vaig aprendre fa molt de temps en un curset a l’escola d’adults de Manacor. La tenia guardada des de llavors, i aquests dies, que he hagut d’estar per casa, m’he proposat fer-les. I sabeu què? Que han estat tot un èxit.

Són molt senzilles de fer, i pels ingredients, l’únic una mica exòtic és la mantega de cacauet, que en el món globalitzat que tenim avui en dia crec que no us serà molt difícil de conseguir. Jo ho vaig fer en el Carrefour, però estic segura que en qualsevol supermercat en podreu trobar. Anam amb la recepta?

Ingredients:

  • 250 g de farina
  • 75 g se sucre morè
  • 1 cullereta de bicarbonat
  • 1 pessic de sal
  • 1 ou M
  • 100 g de sucre blanc
  • 115 g de mantega
  • 115 g de mantega de cacauet

Pas a pas:

1- Mesclam en un bol la farina, el sucre morè, el bicarbonat i la sal i reservam.

2- Amb una batedora mesclam la mantega i la mantega de cacauet. Quan estigui ben integrat afegim l’ou i el sucre blanc.

3- Afegim aquesta darrera mescla amb la del bol que havíem reservat abans i pastam fins a tenir-ho tot ben integrat.

4- Feim bolletes petites, a mi me n’han sortit unes 50, i les aplanam. Amb una forqueta marcam unes ratlles perpendiculars i espolsam un poc de sucre morè per sobre. Les deixam a la gelera una estoneta per a què reposin i refredin.

5- Posam el forn a 180º i enfornam les galletes durant 12 minuts.

6- Quan les treiem del forn haurem d’esperar una miqueta a que s’endureixin a manipular-les, si no les romprem.

Esper que les disfruteu, i promet seguir practicant el tema de les galletes, a veure si algun dia el puc dominar, encara que sigui una mica.

Salut a tots! Besades!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari

Translate »