Receptes dolces

GALLETES DE MANTEGA I LEMON CURD

Ja són aquí les vacances de Pasqua! I crec que les d’enguany seran una mica més fredes del que ens pensàvem, o això és el que diuen el pronòstics del temps. A veure si al manco no són passades per aigua, perquè amb el fred encara es pot sortir, però amb aigua ja és un poc més… “rollo”.

En vacances sempre fa ganes fer algunes cosetes especials. Si hi ha nins a la casa encara més, i sobretot si són temàtiques. Fa uns anys que em varen regalar aquests motlles dos bons amics i encara no els havia estrenat, però vet aquí que en la revista Marie Claire Idées d’aquest mes han sortit unes galletes de mantega amb la forma d’ou, i m’han encantat. He vist que sí o sí les havia de fer, a la meva manera, amb la meva recepta, però amb la mateixa estètica.

I així ho he fet. I com veis l’aspecte és fantàstic, o a ca nostra ha agradat molt. I el sabor ha estat el millor, perquè pel farcit he fet servir lemon curd… a cullerades me’l menjaria! La llàstima és que molt de règim no és, però de tant en tant… no és mala idea 😉 .

Ingredients:

  • 250 gr de mantega a temperatura ambient
  • 175 gr de sucre en pols
  • 1 ou + 1 vermell d’ou
  • 550 gr de farina
  • Lemon curd
  • Sucre en pols

Pas a pas:

1- Bateu la mantega fins que formi una pasta, i en estar així afegiu el sucre en pols. Mesclau bé fins que estigui tot ben integrat.

2- Afegiu l’ou i el vermell d’ou. Mesclau bé.

3- Anau afegint la farina a la mescla anterior en vàries vegades. 3 o 4 seria ideal. Mesclau bé fins a formar una bolla. De tocar amb les mans la pasta estarà molt tova. Posau-la dins una bossa i ficau-la a dins la gelera al manco una hora. Aquest pas, ja ho sabeu, és imprescindible.

4- Passat el temps, treieu la pasta de la gelera i feis-ne dues o tres bolles més petites. Posau-les entre dos papers de forn i amb l’aprimadora aplanau-la. Procurau que no quedin molt gruixudes, en aquesta ocasió he posat a la primadora un testimoni de 2mm, encara que han quedat una mica més gruixudes.

5- Tallau les formes amb els talladors de pasta i posau-les en un paper sobre la placa de forn. Cada dues galletes en forma d’ou, a una li heu de fer un forat amb un tallador en forma de cercle, per fer la forma del vermell d’ou. Com que hi ha hagut pasta que no ha donat per fer més ous, he tallat petits conillets, que també fan Pasqua, no trobau?

6- Forn a 160º, 12 minuts. Veureu que quan surten del forn les galletes estan tovetes, anau molt en compte de manipular-les massa ja que es poden rompre amb facilitat. Esperau a que refredin bé.

7- Espolsau sucre en pols per la galleta amb el forat. Escampau un poc de lemon curd per la part sense forat i ajuntau-les.

En tornam a veure a l’abril? Que passeu unes bones vacances de Pasqua, menjau panades, robiols, passau-ho bé i descansau.

Besades!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari

Translate »