Receptes dolces

PASTÍS DE FORMATGE JAPONÈS

Per favor, digau-me que us ha passat com a mi alguna vegada. Que teniu davant una cosa mooooolt senzilla (o se suposa que és així) i que no hi ha manera, no surt. I ja pots cridar, plorar, resar… que res. No hi ha manera. Que no. Que no surt.DSC_0975

Idò això és precisament el que em va passar amb aquest cheesecake. El faig per primera vegada, i val, no segueixo les instruccions exactes. Concretament utilitz un motlle massa gran. D’acord, falta meva. Ho vaig fer en un motlle de 20 cm, quan s’especificava un motlle de 15 cm. Resultat: una especie de truita no gens dolenta, però d’aspecte de pastís… per enlloc.DSC_0981

Segon intent. Ho faig tot escrupulosament tal i com explicala recepta. Quantitats d’ingredients exacte, motlle de panetonne de 16 cm (més petit no el tenia), parets del motlle ben engreixades i a més folrat de paper, temperatures controladíssimes… i res, una altra truita blaaaanca com la neu. DSC_0983

I anem al tercer intent. Consultant a gent a veure què podia estar passant, el que es veia era que o bé la temperatura, o bé els temps de cocció no anaven com tocava. Recordau que sempre us dic que tot depèn del forn. Idò ni més ni manco. Aquesta vegada era el forn. Vaig pujar les temperatures i el vaig deixar una estona més i… voilà! Només heu de mirar les fotos! (Val, no són les millors fotos del món, les actualitzaré algun dia que el torni a fer i tengui més temps). DSC_0987

Us contaré com el vaig fer jo i us deixaré també el video de n’Ochikeron, la japonesa que va posar tant de moda aquest pastís.

Ingredients:

  • 125 g de xocolata blanca
  • 125 g de Philadelphia
  • 3 ous mida L

Pas a pas:

1- Primer de tot preparau el motlle i el forn. El cheesecake es courà a bany Maria, per tant posau una safata dins el forn amb aigua i posau el forn a 170º. El motlle que vaig utilitzar era desmuntable, per tant corria el risc que hi entrés aigua. El vaig folrar per fora de paper de plata i per dins el vaig untar tot amb esprai però amb oli o mantega també va bé. Però a més, el vaig folrar de paper de forn que també vaig untar. Amb tot això preparat ja podem anar a preparar els ingredients.

1- Separau els vermells dels blancs del ous i reservau cada cosa per separat.

2- Foneu la xocolata blanca i mesclau-la amb la Philadelphia. Quan estigui ben mesclat afegiu els vermells d’ou. Si voleu que us quedi ben mesclat i sense cap grumoll passau aquesta mescla per un colador. És el que vaig fer i el que recomanen altres blogaires que ja l’han fet.

3- Pujau els blancs d’ou a punt de neu, això vol dir que si girau el bol on ho faceu, els blancs no han de caure.

4- Mesclau els blancs pujats en tres vegades amb la mescla de la xocolata, fins que tot estigui ben, ben integrat.

5- Posau el motlle dins de la safata amb aigua i aquests són els temps i temperatures que van seguir jo:

  • 15 minuts a 180º
  • 15 minuts a 170º
  • 15 minuts amb el forn apagat i la porta tancada

6- Un cop havien passat els temps que es recomanaven vaig obrir el forn i… uau! Havia pujat, era quasi perfecte!!! Però no havia agafat gens de color per sobre. Per tant:

  • el vaig tornar a posar dins el forn 15 minuts a 175º. Com que el forn ja estava una mica fred, només varen ser uns minuts per a què la superfície agafés color. I ja ho veieu!!!

DSC_0989

Seguiré experimentant. Sembla mentida que amb tres ingredients es pugui fer un pastís tan bo. Just a l’hora de servir-lo podeu posar-hi sucre en pols per sobre, ara que jo també el serviria amb un poc de confitura de fraula al costat…

Gaudiu-lo!!! I ja em contareu com us ha anat!

Besades!


PD: Recepta ideal per si teniu convidats celíacs!

PD2: Si hi posau xocolata blanca sense sucre i no hi posau sucre en pols per sobre ja marcareu dos gols: apte per a diabètics i celíacs.

PD3: Imposible fer hat-trick, per als intolerant a la lactosa… me sap greu…

 

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

6 Comentaris

  • Respondre Lavanda Love 2 de setembre de 2016 a 7:39

    Es espectacular!!! En serio, pero quines ganes d’arrencar-lo de les fotos!!! Ara, que si a tu t’ha costat 3 intents, es que no em vull imaginar els que em pot arribar a costar a mi… maaaaare de deu!!
    Bueno, que no el coneixia, i m’encanta. Una abraçada molt gran, que bé retrobar-nos , has tornat genial! 😉

    • Respondre decolorsisucre 2 de setembre de 2016 a 13:50

      Peró l’important d’intentar-ho és que dels errors n’aprens!
      Una besada Lavanda!!! ?

  • Respondre Bel 23 de setembre de 2016 a 15:50

    Quina pinta mes bona!!!
    He de dir que jo també la vaig fer, dues vegades. Ara provaré amb la tercera seguint els teus consells.
    Xocolata blanca sense sucre, pareix impossible ¿on es pot trobar?
    Gràcies

    • Respondre decolorsisucre 23 de setembre de 2016 a 17:36

      Hola Bel!
      La xocolata blanca la vaig trobar a l’Hiper Centro de Manacor. És de la marca Torràs. És una manera de posar dolçor sense passar-se.
      Moltes gràcies per comentar!

      • Respondre Bel 24 de setembre de 2016 a 7:32

        Mil gràcies, avui mateix hi aniré

    Deixa un comentari