Receptes dolces

PETIT CHOUX AMB CRAQUELÍN

Ja sé que vaig dir que no feia coses complicades dins la cuina… i així és. Aquesta recepta no és complicada, però du feina.
Des que vaig veure aquests petits pastissets a la pàgina de n’Alma Obregón tenia ganes de fer-los. Si és que no me digueu que no són una monada!? Són petitons, rodonets, de color rosa a sobre i farcits de crema! No és pot demanar més en tan poc espai.
M’encantaria fer més pastissets francesos, seguiré investigant el tema. Ara mateix però, estic molt contenta que aquests mini pastissets hagin sortit tan bé i tan bons! Companys de feina… crec que dilluns no tendreu postres per després del berenar!
Parau atenció perquè hi ha algunes passes. La recepta l’he treta de la pàgina Objetivo: Cupcake Perfecto.

Pel craquelín:

– 95 gr de farina
– 75 gr de mantega
– 95 gr de sucre
– colorant (*)

Per fer la pasta pel craquelin heu de mesclar bé tots els ingredients i fer una bolla.
Posau la pasta entre dos papers de forn i formau una planxa fina d’uns 2-3 mm. Posau una estona aquesta planxa dins de la gelera a fi que sigui més bona de manipular. En estar freda, tallau cercles, jo ho he fet amb una “boquilla” de màniga pastissera. Reservau-los.


Pels petit choux:

– 250 ml d’aigua
– 100 gr de mantega
– 5 gr de sal
– 5 gra de sucre
– 150 gr de farina
– 4 ous

1- Posau a encalentir al foc l’aigua, la mantega, la sal i el sucre i s’ha de fondre tot.

2- Quan estigui tot ben fos, treieu-lo del foc i afegiu la farina. Mesclau bé i tornau la mescla al foc.

3- Anau remenant la mescla fins que noteu que faci un renouet com un frec. En aquest moment ja ho podeu treure del foc i posar la pasta en un bol.

4- Anau afegint els ous a la pasta un a un fins que quedi tot ben integrat.

5- Passau la pasta a una màniga pastissera i feis petites bolletes sobre paper de forn o sobre una planxa de silicona.

6- Posau un cercle de craquelÍn sobre cada bolleta de pasta.

 

Posau el forn a 220º. En estar ben calent posau-hi els petit choux, i en haver passat 4 minutets baixau el forn a 180º i deixau-ho 12-15 minuts.
Per farcir-los, he fet la crema que té n’Alma al post de la recepta. Tal qual. El problema és que crec que m’ha quedat un poc líquida. Crec que la propera vegada posaré 5 gr més de farina de blat de moro, al manco.
Aquí teniu la recepta:
Crema per farcir:
– 500 ml de llet
– 125 gr de sucre
– 1 cullereta de vainilla
– 45 gr de farina de blat de moro
– 4 vermells d’ou
1- Posau els vermells, la meitat del sucre i la farina de blat de moro en un bol i mesclau-ho molt bé. Reservau.
2- Posau al foc la llet, l’altra meitat del sucre i la vainilla i encalentiu.
3- Quan estigui calent, retirau del foc i afegiu la mescla que tenieu reservada. Encalentiu una altra vegada fins a espessir. Retirau del foc.
4- Removeu bé, amb energia, i tornau al foc i removeu fins que comenci a fer bombolles. Anau alerta en aquest punt perquè la crema pot començar a atacar-vos en qualsevol moment, de fet, he aconseguit una bona cremada en un dit. Ferides de guerra.
5- Passau la crema en un bol i tapau amb paper film tocant la superfície. Deixau refredar.
Pel farcit: passau la crema a una màniga pastissera i feu com si poséssiu una vacuna, foradau el petit choux amb un escuradents o amb la mateixa boquilla si és prima, i farciu.
Això és tot!  Disfrutau-los!!!

(*) Podeu posar colorant o no, això va a gust de cada un. Però realment queda molt més cuco si tenyiu el craquelín, o no?

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari

Translate »