Aletria! A mi em sona a “alegria”. L’aletria és un tipus de fideu que es compra a Portugal per fer aquestes postres.
Bàsicament, i després de tastar-les a casa, vàrem arribar a la conclusió de que s’assemblen bastant a l’arròs amb llet, però amb un puntet especial per mor de l’anís estrellat. Aquestes postres, a més dels sonhos de natal, varen ser la part dolça del nostre dinar familiar de Nadal d’aquestes passades festes.
Són molt bones de fer i a tots ens varen agradar, tant als petits com als grans. Anem amb la recepta!

Ingredients:
- 200 g de fideus (dels més finets)
- 250g de sucre
- 1l de llet
- 4 vermells d’ou
- 1 branqueta de canyella
- 2 estrelles d’anís
- la pell d’una llimona
- canyella en pols per decorar
Passa a passa:
1- Posam al foc la llet, el sucre, l’anís, la branca de canyella i la pell de llimona.
2- Quan es comenci a encalentir afegim la pasta. L’hem de rompre amb la mà abans d’afegir-la. L’hem de coure uns minuts.
3- Retiram les espícies. En un bol a part hi batem els vermells d’ou amb 4 cullerades de llet que treurem del foc. No deixam de remoure en tot el temps, si no es courà l’ou.
4- Afegim la mescla dels ous a la llet i la pasta i ho coem tot junt durant cinc minuts a foc mitjà.
5- Ho vessam tot en el motlle triat i ho deixam reposar. El motlle que veis en la imatge és aquest.
Decoram amb la canyella amb pols, al nostre gust.

Com podeu veure és una recepta moooolt fàcil. Intentau-la, quedareu bé, no us durà molta de feina i els ingredients són bastant econòmics.
Deixa un comentari