Receptes dolces

PASTÍS DE LLIMONA

Com estau tots? Embafats de les festes de Nadal? De la Nit de Cap d’Any? Dels Reis? Una mica sí, no? Les nostres han estat tranquiles, en família, però, i això imagin que passa per tot, no podem quedar que no sigui amb “peu davall taula”.

dsc_0753

I això no només passa amb la família i per festes senyalades. Amb els meus companys de la junta de l’Associació d’Amics del Museu de Manacor, quan hem de fer alguna reunió per programar sortides, exposicions o tallers, no sabem fer-ho si no és (com a mínim) amb alguna cosa per picar. I no només amb ells!

A l’institut on faig feina no aconseguim posar-nos a dieta… a dieta d’aprimar-nos vull dir. Cada mes algun departament s’encarrega de fer berenar per tot el claustre de professors i personal no docent. Me podeu ben creure si us dic que mes a mes la taula del berenar puja de categoria fins arribar a fites increïbles! Però és que a més dels berenars (que ja pots riure’t de Master Chef), ens en pescam una o altra per quedar i menjar: per celebrar aniversaris, per tastar els plats dels alumnes de la FP de restauració d’un altre institut, tastar plats d’altres èpoques per documentar-nos en els projectes que duim a terme amb els alumnes…

dsc_0761

I és per això que per la Nit de Cap d’any, i en previsió del que m’esperava a l’endemà, vaig fer aquestes postres per després de sopar. La llimona, cosa que no vaig tenir en compte a l’hora de fer el pastís, és un aliat important contra l’envelliment del cor, ajuda a la digestió i a controlar el colesterol, refresca l’organisme i fins i tot fa baixar la febre… encara que no crec que això pugui passar amb un tros de pastís, per molt de llimona que sigui.

Us en fa ganes un tall?

dsc_0777

Ingredients:

Per la pasta

 • 125 g de mantega
 • 250 g de farina
 • 75 g de sucre en pols
 • 2 vermells d’ou
 • aigua freda
 • 1 ou per pintar

Pel farcit

 • 5 ous
 • 150 g de sucre extrafí
 • El suc i la pell ratllada de dues llimones
 • 200 ml de nata
 • Sucre en pols per decorar

Pas a pas:

1- Mesclau tots els ingredients de la pasta excepte l’aigua. Pastau bé. Afegiu una mica d’aigua per acabar de lligar la pasta. Embolicau-la bé en paper film i deixau-la a la gelera al manco 1/2 hora.

2- Treieu la pasta de la gelera i estirau-la amb una aprimadora entre dos papers de forn. Posau-la a sobre del motlle, que haureu pintat amb oli, mantega o esprai prèviament. Tornau a deixar-la a dins la gelera 1/2 hora més.

3- Al cap d’aquest temps treieu el motlle de la gelera i posau a sobre de la pasta un paper de forn i algun pes (ciurons secs, per exemple), i posau-la en el forn durant 25 minuts a 170º.

4- Passat aquest temps, treieu el motlle del forn i llevau els pesos. Pintau la pasta amb ou i tornau-la a posar al forn durant 10 minuts.

5- Mentre, preparau el farcit. Mesclau primer els ous amb el sucre i afegiu la nata. Deixau el suc i la pell de llimona pel final. Mesclau bé, no ha de quedar amb aspecte tallat.

6- Treieu el motlle del forn i vessau el farcit a dins. Baixau el forn a 150º i cuinau durant 30 minuts aproximadament.

7- Quan el pastís estigui ben fred espolsau sucre amb pols per sobre.

dsc_0768

Recordau que encara em queda un motlle de Nordic Ware per estrenar? Crec que ho faré en la pròxima entrada, que us sembla?

Que comenceu amb energia aquest any 2017!!!

Una besada!


PD: Pel meu gust la base hauria d’haver quedat una mica més cuita. La pròxima vegada li faré. Si també trobau que us queda un poc massa blanqueta deixau-la una estona més dins el forn o pujau-lo 10º.

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari

Translate »