A Manacor celebram la Segona Festa. Dia 25 de desembre la família es reuneix per dinar, però, quan els joves de la família es comencen a casar, emparellar-se, tenir fills… el més normal és que s’hagin de repartir. Això vol dir que el dia de Nadal hi són uns i per la Segona Festa hi són uns altres a la taula per dinar.
Enguany la Segona Festa la passàrem a casa dels cosins ja que de passada celebràrem l’aniversari del meu cosí. Ja en aquells moments pensàrem que, tot i que només era el principi de les festes, ja estàvem més que tips de menjar.
En acabar de dinar decidírem que el dia de Cap d’Any dinariem tots junts. Cosa senzilla. Quatre coses per torrar, pa amb oli i ja està, sense més complicacions. Jo duria una coca i la resta duria alguna cosa.
Us ho podeu creure? Idò no. A les matriarques de les famílies això no els va semblar bé. Volien un dinar “com Déu mana”. El cas és que acabàrem dinant de fideuà i porcella rostida, evidentment amb tots els extres, com els entrats. La taula dels postres, evidentment tampoc va ser “només” la meva coca, si no que també hi va haver com a 2 ensaïmades, safata de torrons, coca de melicotó… i crec que em deix alguna cosa… En fi, que el règim no va començar dia 1.
Ja us vaig explicar a l’entrada anterior, que el pastís de llimona el vaig fer “en previsió de”, idò no em vaig equivocar. Ai… si és que quan coneixes a la família… La veritat és que aquesta recepta va ser un experiment. En vaig mesclar unes quantes que trobava que podrien quedar un poc coixes i vaig afegir els gerds per donar-li color. Crec que no em vaig equivocar. Si la tastau ja em contareu!
Ingredients:
Per la coca
- 200 g de sucre
- 100 g d’oli d’oliva suau
- 3 ous talla L
- 250 g de farina
- 220 ml de llet
- 20 ml de vinagre de poma
- 50 g de festucs picats
- 10-15 gerds
- 1 cullereta de llevat en pols
- 1 cullereta de bicarbonat
Pel glassejat
- 100 g de sucre en pols
- aigua freda
- 1 cullereta de vainilla en pasta
- festucs picats
- gerds
Pas a pas:
1- Mesclau el vinagre amb la llet i reservau.
2- Mesclau la farina, el bicarbonat i el llevat en pols i reservau.
3- En un bol mesclau l’oli amb el sucre, i afegiu els ous un a un. No en poseu un que l’anterior no estigui ben integrat.
4- Afegiu la mescla de farina a la mescla d’ous en tres vegades, alternant amb la llet. És a dir afegiu: 1/3 de farina + 1/2 de llet + 1/3 de farina + 1/2 de llet + 1/3 de farina.
5- Afegiu, per acabar, els gerds i els festucs. No bateu massa la pasta.
6- Vessau la pasta en un motlle prèviament untat amb oli, mantega o esprai.
7- Forn a 180º durant uns 40 minuts o fins que en punxar amb un escuradents aquest surti net… i ja teniu la coca!!!
8- Si ho feis en un motlle de bundt cake recordau que heu d’esperar 10 minuts a treure’l del motlle.
9- Un cop hagi refredat podeu preparar el glassejat mesclant el sucre amb la pasta de vainilla. Anau afegint aigua cullereta a cullereta fins a tenir una mescla semblant al iogurt líquid i posau-lo per sobre de la coca.
10- Decorau amb festucs picats i gerds.
Aquesta setmana hem passat Sant Antoni. Ja hem acabat les festes! Ah… no… calla… que en poc temps vendrà Pasqua… res, idò seguirem cercant receptes per les següents festes… O preferiu DIY? Venga va! Digau-me què voleu: receptes salades, receptes dolces, DIY, begudes… Promet cercar fins a trobar el que volgueu!
Que passeu bona setmana!
Besades!
4 Comentaris
Cosineta te puc assegurar què aquesta coca va ser boníssima!! A naBet li va encantar!! No s’aturava de pegar cossetes!!! Moltes gràcies per fer coses tan bones sempre!!! Una besada de na Bet i sa mare!
Hahahaha aquesta Bet… serà un bitxo! Moltes gràcies!!! ?
Que si Santa Antoni, Sant Sebastia. Regim me has dit? I ara ensaimada de tellades jijiji. I encara he de fer ser de llimona. Ufff quina menjera aquesta tambe. Ets una crack
Hahaha tota la raó Marilena! Massa opcions tenim!! Si fas la de llimona diguem que tal ha anat!!!
Una besada!!!