Receptes dolces

COCA DE FESTUCS, GERDS I BUTTERMILK

A Manacor celebram la Segona Festa. Dia 25 de desembre la família es reuneix per dinar, però, quan els joves de la família es comencen a casar, emparellar-se, tenir fills… el més normal és que s’hagin de repartir. Això vol dir que el dia de Nadal hi són uns i per la Segona Festa hi són uns altres a la taula per dinar.

Enguany la Segona Festa la passàrem a casa dels cosins ja que de passada celebràrem l’aniversari del meu cosí. Ja en aquells moments pensàrem que, tot i que només era el principi de les festes, ja estàvem més que tips de menjar.

dsc_0729

En acabar de dinar decidírem que el dia de Cap d’Any dinariem tots junts. Cosa senzilla. Quatre coses per torrar, pa amb oli i ja està, sense més complicacions. Jo duria una coca i la resta duria alguna cosa.

Us ho podeu creure? Idò no. A les matriarques de les famílies això no els va semblar bé. Volien un dinar “com Déu mana”. El cas és que acabàrem dinant de fideuà i porcella rostida, evidentment amb tots els extres, com els entrats. La taula dels postres, evidentment tampoc va ser “només” la meva coca, si no que també hi va haver com a 2 ensaïmades, safata de torrons, coca de melicotó… i crec que em deix alguna cosa… En fi, que el règim no va començar dia 1.dsc_0730a

Ja us vaig explicar a l’entrada anterior, que el pastís de llimona el vaig fer “en previsió de”, idò no em vaig equivocar. Ai… si és que quan coneixes a la família… La veritat és que aquesta recepta va ser un experiment. En vaig mesclar unes quantes que trobava que podrien quedar un poc coixes i vaig afegir els gerds per donar-li color. Crec que no em vaig equivocar. Si la tastau ja em contareu!

dsc_0739

Ingredients:

Per la coca

  • 200 g de sucre
  • 100 g d’oli d’oliva suau
  • 3 ous talla L
  • 250 g de farina
  • 220 ml de llet
  • 20 ml de vinagre de poma
  • 50 g de festucs picats
  • 10-15 gerds
  • 1 cullereta de llevat en pols
  • 1 cullereta de bicarbonat

Pel glassejat

  • 100 g de sucre en pols
  • aigua freda
  • 1 cullereta de vainilla en pasta
  • festucs picats
  • gerds

Pas a pas:

1- Mesclau el vinagre amb la llet i reservau.

2- Mesclau la farina, el bicarbonat i el llevat en pols i reservau.

3- En un bol mesclau l’oli amb el sucre, i afegiu els ous un a un. No en poseu un que l’anterior no estigui ben integrat.

4- Afegiu la mescla de farina a la mescla d’ous en tres vegades, alternant amb la llet. És a dir afegiu: 1/3 de farina + 1/2 de llet + 1/3 de farina + 1/2 de llet + 1/3 de farina.

5- Afegiu, per acabar, els gerds i els festucs. No bateu massa la pasta.

6- Vessau la pasta en un motlle prèviament untat amb oli, mantega o esprai.

7- Forn a 180º durant uns 40 minuts o fins que en punxar amb un escuradents aquest surti net… i ja teniu la coca!!!

8- Si ho feis en un motlle de bundt cake recordau que heu d’esperar 10 minuts a treure’l del motlle.

9- Un cop hagi refredat podeu preparar el glassejat mesclant el sucre amb la pasta de vainilla. Anau afegint aigua cullereta a cullereta fins a tenir una mescla semblant al iogurt líquid i posau-lo per sobre de la coca.

10- Decorau amb festucs picats i gerds.

dsc_0741

Aquesta setmana hem passat Sant Antoni. Ja hem acabat les festes! Ah… no… calla… que en poc temps vendrà Pasqua… res, idò seguirem cercant receptes per les següents festes… O preferiu DIY? Venga va! Digau-me què voleu: receptes salades, receptes dolces, DIY, begudes…  Promet cercar fins a trobar el que volgueu!

Que passeu bona setmana!

Besades!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

4 Comentaris

  • Respondre Tonina 19 de gener de 2017 a 17:06

    Cosineta te puc assegurar què aquesta coca va ser boníssima!! A naBet li va encantar!! No s’aturava de pegar cossetes!!! Moltes gràcies per fer coses tan bones sempre!!! Una besada de na Bet i sa mare!

    • Respondre decolorsisucre 19 de gener de 2017 a 17:37

      Hahahaha aquesta Bet… serà un bitxo! Moltes gràcies!!! ?

  • Respondre Marilena 23 de gener de 2017 a 11:13

    Que si Santa Antoni, Sant Sebastia. Regim me has dit? I ara ensaimada de tellades jijiji. I encara he de fer ser de llimona. Ufff quina menjera aquesta tambe. Ets una crack

    • Respondre decolorsisucre 23 de gener de 2017 a 14:26

      Hahaha tota la raó Marilena! Massa opcions tenim!! Si fas la de llimona diguem que tal ha anat!!!
      Una besada!!!

    Deixa un comentari

    Translate »