General, Receptes dolces

ANGEL FOOD CAKE DE LLIMONA

Fa uns mesos vos vaig mostrar un tipus de pastís que va rebre molt bones crítiques a ca nostra, l’angel food cake. Bàsicament és un pastís fet a base de molts de blancs d’ou pujats, per tant ja us podeu imaginar com n’és d’esponjós. Aquest el vaig fer per dia 1 de gener i fins ara no l’havia pensat a publicar, però ja el teniu aquí!

Ja veureu, és molt senzill de preparar, la dificultat més grossa és pujar els blancs d’ou, però si ho feis amb un robot de cuina la dificultat desapareix. També necessitareu un motlle especial per angel food cake ja que té les parets del motlle preparades per a què la pasta pugi dins el forn, i no s’ha de posar cap tipus de greix antiadherent. Llevat d’això tot moooolt fàcil!DSC_0060 Aquesta recepta l’he treta del blog I Love Bundt Cakes, i si us agraden aquests tipus de motlles no podeu no passar-hi. Tot els pastissos ja entren per la vista, no em puc imaginar com deuen ser de bons! Bé, realment aquest sí perquè l’hem tastat hehehehe…DSC_0065Ingredients:

  • 9 blancs d’ou
  • 205 g de sucre
  • 65 g de farina
  • la pell rallada de dues llimones
  • 1 cullereta de suc de llimona
  • 1 cullereta de cremor tàrtar
  • 1 cullereta d’extracte de vainilla

 

Pas a pas:

1- Començam per pujar els blancs d’ou.

2- Quan estan a mig pujar aferirem la pell rallada i el suc de les llimones, el cremor i la vainilla.

3- Continuam pujant els blancs d’ou i mentre anam afegint el sucre a cullerades, a poc a poc. Al final us quedarà una merenga ben brillant.

4- Per a cabar, afegim la farina (que haurem tamisat 2 vegades) en dos cops amb una espàtula amb moviments envolvents. Anau en compte de fer-ho a poc a poc per a què la merenga no baixi.

Forn a 180º, deixau el motlle directament sobre la reixeta del forn, no sobre la placa. L’angel food cake estarà llest entre 35-40 minuts. Sabeu que això depèn del forn de cada casa!

Quan el pogueu treure del forn l’heu de deixar refredar cap per avall. No us preocupeu, no caurà perquè estarà ben enganxat. Quan estigui ben fred ja el podeu desmotllar: amb una espàtula o amb un pal de broqueta, desenganxau-lo de les parets. Ja el podeu desmotllar. Jo hi pos un paper a la base, per tant surt sense esforç.

DSC_0068

Us esper la setmana que ve! Encara no he decidit amb què, per tant si teniu algun suggeriment…

Besades!!!


PD: No heu de posar cap tipus de greix per les parets del motlle perquè si no la pasta no es podrà enganxar enlloc per poder pujar, però sí que podeu posar paper de forn. Jo el pos només a la base del motlle perquè no és desmuntable, però per les parets no hi pos res.

 

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

4 Comentaris

  • Respondre Beatriz 1 de febrer de 2016 a 10:04

    Fantàstic pastís com tots, jo no sé que trigues en publicar un llibre ja… una abraçada!

    • Respondre decolorsisucre 1 de febrer de 2016 a 18:44

      Jajajaja amb comentaris com aquest fa ganes continuar fent cosetes, però un llibre… Uf! Massa feina! Una besada!

  • Respondre Angela 2 de febrer de 2016 a 7:36

    Fantàstic blog! L’acabo de trobar.

    Només un petit dubte, a veure si m’animo a fer el pastís: on puc comprar el “cremor tàrtar”?

    • Respondre decolorsisucre 2 de febrer de 2016 a 12:12

      Moltes gràcies! Idò mira, el cremor tàrtar jo el compr per internet a marialunarillos.com, però segurament al corte inglés, o en botigues especialitzades en trobaràs. Anima’t a fer-lo perquè és boníssim!!!!

    Deixa un comentari