General

BANANA BREAD

No sé a ca vostra, però a ca els meus padrins no es tirava res. Però quan dic res, és res! Si sobraven fideus, sopa, pollastre…, qualsevol cosa, d’una manera o altra s’aprofitava. I estic segura que aquesta coca li hagués encantat al meu padrí ja que es tracta d’aprofitar els plàtans que són massa madurs.DSC_0689

La veritat és que jo som més de fruita més aviat tirant a verda, la que és massa madura no me sol agradar, ja té massa sucre i és massa dolça pel meu gust. De totes maneres, quan sobra fruita o ja és massa madura hi ha dues opcions, o confitura o coques, i en aquesta ocasió ha tocat coca. DSC_0697

Aquesta que us duc avui és de na Bea Roque del seu llibre Delicias para compartir. Ja l’he feta abans per ca nostra i ha agradat molt. I realment es nota, i bé, el sabor del plàtan! Si voleu aprofitar els plàtans massa madurs aquesta és la vostra!DSC_0700 Ingredients

  • 125 g de mantega
  • 150 g de sucre morè
  • 2 ous
  • 1 cullereta de pasta de vainilla
  • 200 g de farina
  • 1 cullereta de bicarbonat
  • 1/2 cullereta de sal
  • 250 g de plàtans molt madurs pelats
  • 60 ml de buttermilk
  • nous caramel·litzades per decorar

Pas a pas:

1- Xafau els plàtans amb una forqueta, feis-lo puré, però si queda algun tros un poc més gros no passa res.

2- Preparau la buttermilk: mesclau 55 ml de llet amb 5 ml de vinagre, deixau reposar uns minuts.  Quan vegeu que ja s’ha tallat afegiu això als plàtans juntament amb la pasta de vainilla. Mesclau tot bé i reservau.

3- Posau junt en un bol la farina, el bicarbonat i la sal i reservau.

4- Mesclau la mantega amb el sucre i bateu fins a obtenir una mescla suau, el sucre s’ha d’haver dissolt.

5- Afegiu els ous un a un a la mantega.

6- Ara ho hem d’ajuntar tot però en tongades: afegiu primer 1/3 de la farina, després la meitat del plàtan, 1/3 de farina, la darrera meitat del plàtan i, per últim, la darrera part de la farina.

7- Posau-ho tot en un motlle allargat que prèviament haureu greixat. Afegiu unes quantes nou caramel·litzades per sobre.

8- Forn a 175º entre 40 i 50 minuts. Quan en punxar-lo amb un escuradents aquest surti eixut ja el podeu treure. Deixau-lo descansar dins el motlle uns 15 minuts i ja el podeu desemmotllar.

DSC_0720

Ens veim la setmana que ve, segurament amb una recepta salada… Ja veurem…

Una besada!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

6 Comentaris

  • Respondre Beatriz 18 de Juny de 2016 a 11:20

    La meva mare desde petita em fa truita de plàtan quan estan molt madurs….encara es el meu plat favorit!? ara provaré el banana bread, com sempre, m’encanta com t ha quedat!!??

    • Respondre decolorsisucre 24 de Juny de 2016 a 14:18

      Uiiii… això de la truita m’ha interessat… ja m’explicaràs exactament com va! 😀

  • Respondre Tonina 18 de Juny de 2016 a 13:48

    Mmmm…ha de ser boníssima!!!??? com has fet les nous caramelitzades? Tenen molt bona pinta!!!?? Tonina

    • Respondre decolorsisucre 24 de Juny de 2016 a 14:17

      Hola Tonina! Les nous caramel·litzades les he fet coent-les amb aigua, sucre i un poquet de suc de llimona fins que el sucre s’ha fus i reduit. Després les he deixat reposat separades sobre un paper de forn.

  • Respondre Clara 21 de Juny de 2016 a 7:43

    Ja ho pots ben dir..a casa meva tampoc es llença res de res!! I si a sobre surten receptes com aquestes….a mi m’encanta aquesta coca, queda molt sucosa i amb molt de gust a plàtan, oi??

    • Respondre decolorsisucre 24 de Juny de 2016 a 14:16

      És molt bona Clara! I tens tota la raó, té molt de gust a plàtan!

    Deixa un comentari