Receptes dolces

COCA DE PRUNES

Per jo, la fruita d’estiu és del millor que hi ha dins la cuina. No és que les pomes o les taronges estiguin malament, però és que a l’estiu viuria de síndria, albercocs, prunes…DSC_0648

Però clar, les pruneres per exemple, no entenen que no ens podem menjar totes les prunes que dóna de cop. Unes les menges, d’altres en fas confitura, i d’alguna en surt una coca. DSC_0651

Aquesta setmana passada, pràcticament totes les prunes han madurat de cop, i això és un problema. Perquè qui més qui manco no es pot menjar totes les prunes que dóna (tendria un mal de panxa dels que fan història). Fer confitura és una opció, però has de tenir temps (si tens thermomix ajuda bastant en aquesta tasca). I fer-ne coques no es presenta com a mala opció.

DSC_0656

El que he fet ha estat agafar una de les receptes bàsiques que tenc i canviar-ne el farcit. El meu germà petit, que no és molt de dolç, ha estat encantat amb ella! Res, que se l’ha acabada amb un “com que només queda aquest tros…”. Si vos agrada el dolç amb aquell punt àcid de la fruita, aquesta és la vostra.DSC_0669

Ingredients:

  • 160 g d’oli de girasol
  • 200 g de sucre + 1 o 2 cullerades
  • 200 g de farina amb llevat incorporat
  • 4 ous talla M
  • 1 cullereta de pasta de vainilla
  • 5 o 6 prunes + 3 o 4 cullerades de sucre
  • sucre en pols (opcional)

Pas a pas:

1- Posau les prunes tallades com si fossin grells de taronja en un bol amb les 3 o 4 cullerades de sucre i reservau. Perdran aigua i s’endolciran una mica.

2- Posau en un altre bol l’oli i el sucre i removeu fins que es dissolgui. Afegiu els ous un a un a aquesta mescla. No afegiu un ou fins que l’anterior no estigui ben integrat.

3- Anau afegint la farina a poc a poc de manera que no quedi cap grumoll. Afegiu la pasta de vainilla.

4- Greixau bé el motlle on aneu a fer la coca. Jo l’he fet en un motlle rectangular i baixet, que té la mida ideal.

5- Vessau-hi la pasta i col·locau els trossos de fruita a sobre. Repartiu per sobre una o dues cullerades de sucre.

6- Forn a 175º uns 20 minutets. Vigilau, i quan estigui cuit per sobre ja la podeu treure, com que és baixeta és més bona de coure.

7- Un cop freda podeu posar sucre en pols per sobre. Però sense sucre en pols també és ben bona!

DSC_0682

Els que mirau l’instagram o el facebook de “De Colors i Sucre” ja sabeu que la pròxima recepta també és de fruita! Ens veim la setmana que ve?

Una besada!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

2 Comentaris

  • Respondre Beatriz 13 de juny de 2016 a 9:46

    No la faré. M esperaré a que m.enviis un troçet…. ? molts petons!!!

  • Deixa un comentari