Recordau que m’encanta la fruita? No tota, això és veritat, però la fruita d’estiu és especial. Melicotons, albercocs, prunes, síndries, reïm… A l’estiu viuria de fruita, dolceta, amb molta d’aigua i fresqueta.
I clar, si la qüestió és menjar fruita, també es pot provar d’incorporar-la a dolços com aquesta coca. Coneixeu el blog de I love Bundt Cakes? Ja us n’he parlat altres vegades i aquesta recepta està extreta del seu blog, encara que amb algns canvis. Juntament amb na Bea Roque són especialistes en aquest tipus de coques que, a més de bones, amb aquests tipus de motlles són ben vistoses. Aquest l’he fet amb el motlle chiffon, de Nordic Ware USA.
Us agraden aquests motlles? Idò si me permeteu un consell aprofitau ara que a moltes botigues virtuals hi ha rebaixes. Solen ser bastant cars, però això sí, us duraran tota la vida, i si teniu espai a la cuina, inclús poden ser molt decoratius. Ingredients:
Per la coca:
- 230 g de mantega
- 360 g de farina
- 350 g de sucre
- 5 ou de talla L
- 300 ml de iogurt grec
- 3 o 4 melicotons
- 1 cullereta de bicarbonat
- 1 cullereta de sal
Pel glassejat:
- Sucre en pols, llet i vainilla en pasta.
Pas a pas:
1- Mesclau tots els ingredients sòlids, la farina, el bicarbonat i la sal, i reservau.
2- Pelau i tallau en trossets els melicotons. Posau unes quantes cullerades de la mescla anterior amb els trossets, com si els arrebossessiu. Això farà que quan els afegiu a la pasta, els trossos de melicotó no baixin tots cap al fons del motlle.
3- Mesclau la mantega amb el sucre fins que blanquegi. Un cop ho hagi fet, anau afegint els ous un a un. No poseu un fins que l’anterior no estigui completament integrat.
4- Ara heu d’acabar de mesclar els ingredients bàsics en 5 tandes: 1/3 part dels sòlids + 1/2 part de iogurt grec + 1/3 part dels sòlids + 1/2 part de iogurt grec + 1/3 part dels sòlids.
5- Per acabar, amb una espàtula i amb moviments envolvents, afegiu els trossos de melicotó.
6- Forn a 180º uns 55 minuts o 1 hora.
7- En treure el motlle del forn, recordau no girar-lo de seguida, esperau uns 10 minuts. Després ja el podreu desenmotllar fàcilment.
8- Deixau refredar al manco 1 horeta.
9- Pel glassejat, Posau uns 100 g de sucre en pols dins un bol, i afegiu unes cullerades de llet a poc a poc, fins que la textura sigui com de iogurt, o un poc més líquid. Afegiu vainilla en pasta al gust.
10- Amb una cullera repartiu el glassejat per sobre del bundt.
Esper que la proveu de fer i em conteu què tal us ha anat, aprofitau la temporada de melicotons!!
Ens veim la setmana que ve amb una recepta dolceta a mitges amb un DIY!
Besades!
2 Comentaris
Vos puc assegursr què és boníssima i ben fresqueta!!! Moltes gràcies cosineta! Besades, Tonina
Amb aquests tastadors que tenc qui se pot queixar! 😉