DIY

TITELLES DE FELTRE

Molt aviat, la nineta dels meus ulls, la meva nebodeta Maria complirà el seu primer aniversari. Festa!!!! És una nina ben viva, ja fa setmanes que camina i xerra… a la seva manera, clar. Les seves “paraules” no tenen molt de sentit, però ella es fa entendre. És molt sociable, sempre riu, és molt (moltíssim!) expressiva, i un poc teatrera també.

DSC_0838

I és per això, per estimular-li aquesta part seva creativa, que des de fa mesos li estic preparant un regal pel seu primer anyet molt especial. És un regal que l’utilitzarà durant anys. En realitat són dos regals: un és un teatre/botiga (ja us ho explicaré en una propera entrada) i l’altre són les titelles pel teatre! Unes titelles un tant especials, ja que són personalitzades.

FotoJet Collage

He fet les titelles de son pare, el meu germà Guillem, i de la seva mare, la meva cunyada Estela. També he fet la seva, però això ja serà tema d’una altra entrada. Però bé, tornant als papis, crec que qui els conegui veurà algunes semblances amb la seva versió en titella. He fet una mateixa plantilla per a totes dues, personalitzant els cabells, roba, complements…

FotoJet Collage1

I per si en voleu fer a casa, us duc la plantilla i idees per personalitzar les vostres.

Materials:

 • Feltre de colors
 • Retalls de teles
 • Fil Dàlia de colors
 • Fils de colors (depèn del color de la roba que faceu)
 • Agulla i tisores
 • Ulls de plàstic mòbils
 • Cola especial per tela
 • Plantilla (la que us deix en aquest post)
 • Paper per fer les plantilles dels complements, llapis i goma

Anem per feina!

1- Retallau la plantilla i calcau-la dues vegades sobre el feltre que trieu per fer la titella. Retallau-la.

Sin título-1

2- Cosiu les dues parts utilitzant el punt de trau si ho feis a mà. Si voleu fer servir la màquina de cosir jo ho faria perfilant.

DSC_0293

3- Sobre una plantilla en paper de la titella, dibuixau els complements. Per exemple, dibuixau els cabells, afegint sempre un parell de mil·límetres per la part de fora, perquè després a l’hora d’enganxar-ho sobre la titella la base no es vegi. Mirau la imatge: he tallat la part del darrera dels cabells, la del davant i les ulleres.

DSC_0809

4- Per fer la camiseta, he fet el mateix que amb els cabells: l’he dibuixada sobre la plantilla base i n’he tret els patrons. L’he cosida pel revers i després l’he girada. D’aquesta manera es podrà treure i posar. Més endavant li podré fer més robeta a les titelles.

DSC_0813

5- Per acabar, enganxau amb cola de roba tots aquells complements que trobeu que heu de posar: ulls, arracades, turbants, collars, ulleres… Així deixareu la vostra titella molt més personalitzada.

DSC_0817

Et voilà! D’aquí a pocs dies la nina farà 1 anyet, i aquest, més el teatret de titelles serà el meu regal. Més endavant us ensenyaré com ha quedat i com en podeu fer un vosaltres.

Ens veim aviat!

Besades!!!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

1 Comentari

 • Respondre TEATRE DE TITELLES/BOTIGA | De Colors I Sucre 22 de setembre de 2016 a 17:02

  […] Aquest va ser el meu regal per el primer aniversari de na Maria, la meva nebodeta. Recordau les titelles de feltre de fa unes setmanes? Idò les vaig fer per aquest teatret! Bé, realment són dues juguetes en una. […]

 • Deixa un comentari

  Translate »