General

BUNTCAKE DE CERVESA NEGRA I PISTATXOS

Fa temps una companya de feina em va passar una recepta d’una coca de cervesa negra que deia que sempre li sortia bé. Jo no he tengut sort amb aquesta recepta, mai m’agradava el resultat, però amb aquesta sí.

L’he provada de fer unes quantes vegades sempre fent alguna modificació, i aquesta que us duc en aquesta entrada és la que ha agradat a ca nostra.

És una coca molt, molt humida. El cruixent dels pistatxos la fa més especial crec jo. Aquesta modificació la va proposar el sogre del meu germà i he de dir que va ser tot un encert.

Com que du una mica de feina, anem ja amb la recepta.

Ingredients:

  • 300 ml de cervesa negra
  • 200 ml d’oli de girasol
  • 70 g de cacau (he utilitzat el de Valor 70%)
  • 4 ous de talla XL
  • 400 g de sucre
  • 250 g de farina amb llevat incorporat
  • 200 ml de nata per pujar
  • 80 g de pistatxos sense sal

Passa a passa:

1- Treiem la closca als pistatxos, els pelam i els picam. Els posam en un bol amb una cullerada de farina. Els reservam.

2- Posam la cervesa i el cacau en pols en un perol al foc i el dissolem. Reservam i deixam refredar.

3- Posam els ous amb el sucre i els pujam. En estar pujats afegim la nata i l’oli a poc a poc.

4- Afegim molt a poc a poc la farina passada pel tamís. Si ho feis amb màquina, posau-la amb la velocitat més baixa. Si és a mà, amb espàtula de silicona i amb moviments envolvents. Mentre anam posant la farina, anam fent aturades i afegint la mescla de cervesa i cacau. Però sempre començant i acabant d’afegir ingredients amb la farina.

5- Quan ho tenguem tot ben integrat afegim els pistatxos que haurem arrebossat amb la cullerada de farina. No els mesclam massa perquè no vagin cap al fons.

6- Vessam la mescla en un motlle prèviament untat i el posam al forn ja calent a 175º durant 45-50 minuts. De totes maneres, abans de treure’l del forn ens hem d’assegurar que està cuit punxant amb una escuradents. Si surt sec ja podem aturar el forn.

7- Recordau que si feis la coca en un motlle de bundt tot d’una en treure’l del forn l’heu de deixar talment refredar 10 minuts, i després d’aquests 10 minuts l’heu de treure. Si ho feis abans o després podeu rompre la coca.

Per decorar podeu espolsar un poc de sucre en pols per sobre i uns quants festucs trosejats.

Què trobau? La provareu de fer?

Ens veim aviat! Besades!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari

Translate »