General

CARAMELS DE BOTIFARRÓ

Fa molt, en els principis del blog, vaig escriure una entrada de piruletes salades. Aquesta vegada però no són en forma de piruletes, si no de caramels aquestes tapes salades.

Ja us avanç que de règim no són, què hi farem?! Això sí, són bons i vistosos. Quedareu molt bé en qualsevol reunió o sopar de tapetes. N’he fet dues versions, i crec que d’aquí en sortiran unes quantes més, que inventareu vosaltres. Els que teniu aquí uns estan farcits de compota de poma i els altres de ceba caramelitzada.

Ingredients:

  • 1 paquet de pasta filo
  • 4 o 5 botifarrons (coents o no, a gust del consumidor)
  • Mantega
  • 2 cullerades de mel
  • 2 cebes vermelles
  • 1 poma golden
  • 2 cullerades de sucre

Pas a pas:

1- El primer que farem serà preparar la compota i la ceba caramelitzada. Per això tallam la poma a daus i la posam en un recipient al foc amb 20 g de mantega i dues cullerades de sucre. Ho tendrem al foc fins que poguem aixafar la poma fàcilment amb una forqueta. La retiram del foc, la posam en un bol l’acabam d’aixafar deixant algun trosset més gros i ho deixam refredar.

2- Per la ceba caramelitzada tallam la ceba en juliana i la posam en una pella amb 40 g de mantega i dues cullerades de mel. Anam en compte de que no s’enganxi i quan la ceba estigui rossa la podem treure del foc, passar-la a un bol i deixar-la refredar.

3- Posam uns 100 g de mantega a fondre, ho podem fer perfectament en el microones.

4- Treiem els fulls de pasta filo de l’envàs i les deixam entre dos draps nets i humits. Per acabar pelam i tallam a rodanxes els botifarrons.

5- Amb tot preparat ja podem preparar els caramels. Agafam un full de pasta filo l’untam amb un pinzell per una cara amb la mantega fusa i el tallam en 4 parts. En el centre de cada tros de full posam una rodanxa de botifarró. Sobre dos d’ells posam una culleredeta de compota de poma i en els altres dos la posam de ceba caramelitzada.

6- Un cop tenguem això preparat embolicam la pasta deixant el farcit en el centre i després donam forma als costats perquè semblin caramels. Aneu en compte en aquest pas perquè la pasta filo és elàstica, però també molt fràgil i es romp fàcilment. Pinzellam per sobre amb un poc més de la mantega fusa i posam a sobre d’un paper encerat en una palangana de forn.

7- Posam la palangana en el forn prèviament encalentit a 210º i hi deixam els caramels uns 12-15 minuts.

Servim calents.

Provau-los de fer, tastau-los i feis-me saber si us han agradat o no. Ens veim aviat!

Una besada!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari

Translate »