DIY

CONILLETS DE PASQUA

A vegades, hi ha coses que no et demanes, simplement perquè sempre les has vist igual. Però el dia que penses “i això per què deu ser així?”, aquest dia et sorprens.DSC_0237Us heu demanat mai d’on ve això dels conillets de Pasqua? Quan vaig començar a cavilar de fer aquests, ho vaig pensar i ho vaig cercar. De veres, va superar totes les meves expectatives. La història (llegenda, vaja) es remunta en el moment de la mort de Crist i en què ja era dins el sepulcre. Justament un conillet es va quedar tancat amb ell (aquesta és la part truculenta, això de quedar-se tancat amb un mort durant tres dies…). Quan va veure que al cap de tres dies un àngel feia que aquell cos mort s’aixequés i ressuscités, el conillet va trobar que havia de cridar-ho al món. Però, i aquí estava el problema, no ho podia fer perquè els conills no poden parlar com les persones. De manera que va decidir repartir ous pintats a tots els nins per així comunicar la bona nova. Què? Com us heu quedat? Jo amb uns ulls com a plats.

Sigui com sigui, la figura del conillet és una  monada, i per la meva nebodeta el trob ideal per passar la seva primera Pasqua, ja que encara és massa petita per menjar xocolata.DSC_0235  Materials que necessitareu:

 • Plantilla del conillet (jo l’he treta d’aquí)
 • Guix per marcar o llapis
 • Tisores
 • Tela
 • Llana
 • Agulles i fil
 • Buata
 • Cinta

PicMonkey Collage2Pas a pas:

1- Escolliu una tela que us agradi i planxau-la bé. Girau-la i marcau la plantilla per la part del darrera.

2- Feis el mateix una altre vegada però girant la plantilla. Retallau deixant un centímetre d’espai.

3- Posau els dos conillets enfrontats deixant la part bona de la tela cap endins (deixant veure el que heu marcat).

4- Embastau les teles perquè no es moguin mentre el cosiu.

5- Cosiu-lo deixant una obertura de dos o tres dits per poder-lo farcir de buata.

6- Abans de donar-li la volta, tallau (sense arribar al fil) de les parts on pot estirar la tela: les corbes del coll, l’orella i la poteta.

7- Donau la volta i farciu el conillet amb la buata.

8- Per acabar de rematar el conillet he fet un pompó amb llana i l’hi he cosit (crec que ha estat la part més complicada!), i li he fermat al coll una cinta fent un llacet.

PicMonkey CollageEsper que a na Maria li agradin els seus conillets, i a vosaltres també! Continuam la setmana que ve amb més cosetes de Pasqua?

Salut i besades a tothom!

DSC_0228

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

2 Comentaris

 • Respondre Lavanda Love 7 de març de 2016 a 9:08

  Em semblen ideals, i el color de les robes, supertendre,son una monada!

  • Respondre decolorsisucre 7 de març de 2016 a 20:20

   Síiii! Són d’aquelles teles que vas guardant i guardant i no saps quan utilitaràs, i mira, les he trobat ideals per això! Gràcies!!! Una besada!

  Deixa un comentari

  Translate »