General, Receptes dolces

DECORACIÓ DE PASTÍS AMB MASSAPÀ

Heu vist mai aquests programes ens els que decoren els pastissos amb quilos i quilos de fondant? El fondant és una pasta feta a base de sucre, i la seva textura és semblant a la plastilina. Es comercialitza en forma de pastilles i en molta varietat de colors, i a més es pot mesclar per aconseguir diferents tonalitats.

Però hi ha un problema. No m’agrada gens. Però gens. És cert que els pastissos queden divins, amb molts de detalls i amb poqueta cosa fan que qualsevol tarta sembli de pastisseria. El que passa és que a mi em sembla massa dolç. Quan em donen un tros de pastís amb fondant l’acab llevant.

DSC_0019

I sabeu què? Idò que hi ha un substitut al fondant! Sí! El massapà! El massapà es pot tenyir i se li pot donar forma. No té molta diferència de manipulació amb el fondant. I com podeu veure a les fotos, és el que vaig fer servir per decorar aquest pastís Victòria.

DSC_0020El dia de Nadal volia decorar aquest pastís però de manera senzilla i fer-lo d’una manera un tant diferent a com ho faig sempre, i vet aquí que “Sant Pinterest” sempre et dóna inspiració. Fa temps vaig veure una decoració semblant, una mica més elaborada, això sí, i em va agradar tant que esperava el moment de fer-la. I el moment va arribar! Aquí teniu la recepta:

DSC_0023

Ingredients:

  • 200 gr de farina d’ametlla (ametlles moltes)
  • 200 gr de sucre en pols
  • 1 blanc d’ou (potser en necessiteu una mica més)
  • colorants
  • sucre de colors (opcional)

Elaboració:

1- Mesclau el sucre amb la farina d’ametlla i afegiu el blanc d’ou. Pastau bé.

2- Si trobau que la pasta us queda una mica seca afegiu una mica més de blanc d’ou, fins aconseguir una pasta que no s’enganxi però que s’aguanti.

3- Arriba el moment creatiu. Jo només necessitava fer arbrets, per tant només els vaig haver de tenyir de verd. Si necessitau fer altres figuretes potser necessitau tenyir amb altres colors. Ja podeu veure que no m’hi vaig esforçar massa en la forma dels arbrets, just que s’assemblessin ja m’anava bé.

4- Per enganxar el sucre de colors (si ho necessitau fer), humitejau la superfície del massapà amb aigua i enganxau el sucre a sobre. Com podeu veure, vaig posar tres colors verds diferents de sucre. Personalment, m’agradava més l’efecte del verd més obscur ja que era de gra més petit que els altres.

5- Per acabar de fer el pastís vaig posar muntanyetes de nata muntada i a sobre hi vaig col·locar els miniarbrets. Per rematar l’efecte hivern-Nadal, també vaig escampar un poc de sucre daurat per sobre. Et voilà! Ja teniu una muntanya nevada sobre un pastís! I amb un “fondant” amb un gust d’ametlla boníssim!

Sin-título-1

Esper que us agradi i ho poseu en pràctica. Besades!


PD: En surt bastant quantitat de massapà. Si no n’heu de mester molt potser és suficient que faceu la meitat de la recepta.

PD2: Si voleu afegir un plus de sabor, posau a la pasta una mica de ratlladura de pell de llimona.

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

2 Comentaris

  • Respondre lavanda 2 de gener de 2016 a 12:45

    Em sembla una preciositat, de veritat. Es cert que el fondant es massa dolç, i ja està demodè, però per fer pastissos amb nens encara es el millor invent…Molt bon any Joana, espero que aquest 2016 ens segueixis regalant postres tan fantàstics, una abraçada!

    • Respondre decolorsisucre 2 de gener de 2016 a 12:58

      Moltes gràcies Meritxell! Igualment! No hi vaig ser a temps de fer les galletes de la sort, però les tenc en compte per els cumples! Una besada!

    Deixa un comentari

    Translate »