General, Receptes salades

MONKEY BREAD

Fa un temps vaig preparar una coca semblant, però aquella vegada era salada, tipus pizza, i era boníssima! El monkey bread original però no és salat, és dolç i és aquest. Ve a ser una coca feta a partir de bolletes, per tant no és necessari tallar-lo amb ganivet per servir-lo, encara que és curiós veure l’interior  del tall.DSC_0073

Que per què es diu “monkey bread”? Idò no he trobat altre raó que la que ja us vaig comentar, perquè es menja amb els dits. És una recepta molt, molt fàcil però du els seus temps de descans de la pasta. L’únic punt crític és a l’hora de fer les bolletes, com que la pasta és una mica enganxosa, si no teniu els dits una mica enfarinats no us anirà bé. A part d’això, fàaaaaaacil…

DSC_0066

Ingredients:

Per la pasta:

  • 300 ml de llet tèbia
  • 20 g de llevat fresc
  • 600 g de farina
  • 60 g de sucre
  • 70 g de mantega a temperatura ambient
  • 1 cullereta de sal

Per l’arrebossat: 

  • 350 g de sucre morè
  • 3 culleretes de canyella
  • 150 g de mantega fusa

 

Preparacó:

1- Encalentiu un poquet la llet i foneu el llevat a dins.

2- Mesclau tots els altres ingredients de la pasta i quan estiguin suficientment pastats (faran com miquetes de pà), anau afegint la llet a poc a poc. La pasta quedarà una mica enganxosa, però és així com ha d’estar. Posau la pasta en un bol tapat amb un drap i deixau reposar la pasta una horeta o horeta i mitja, fins que hagi pujat.

3- Passat aquest temps, anau fent bolletes amb la pasta amb les mans enfarinades i deixau-les sobre una safata o sobre la taula enfarinades.

4- En un recipient foneu la mantega per arrebossar i en un altre mesclau el sucre i la canyella.

5- Untau el motlle amb sprai antiadherent, oli o mantega fusa.

6- Agafau una bolleta i amb l’ajuda d’una forqueta passau-la per dins la mantega fusa. Després posau-la dins el bol amb el sucre i la canyella i arrebossau-la bé. Deixau la bolleta dins el motlle. Feis el mateix amb totes les altres bolletes fins a omplir el motlle.

7- Deixau reposar les bolletes dins el motlle uns 30-40 minuts. Mentre, enceneu el forn a 180º.

8- Posau la coca dins el forn i deixau-lo entre 30-35 minuts, això ja ho sabeu, depèn del forn.

 

En treure la coca veureu que el sucre s’haurà fos i quedarà com caramel·litzat. El monkey bread és millor consumit calent. Pensau també, que és més consistent que una coca, quedareu plens ben aviat!

 

Ens veim la setmana que ve! Passau un bon Sant Antoni!

DSC_0065

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

4 Comentaris

  • Respondre Anabel Ureña 16 de gener de 2016 a 15:11

    Mm… Qué pinta, yo quiero un poco

  • Respondre lavanda 17 de gener de 2016 a 20:59

    Mare de deu, jaja, pero aixó es un pecat!! no el coneixia, no l’havia vist mai abans, pero em sembla bonissim!! una abraçada !

    • Respondre decolorsisucre 22 de gener de 2016 a 11:34

      Jo el vaig descobrir pel monkey bread pizza, però es veu que és a Estats Units com els croissants a França! ?

    Deixa un comentari

    Translate »