Ho sé, s’està acabant la temporada de fraules! Però encara hi sou bé a temps. I en aquestes dates ja comença a fer goles una mousse fresqueta, no?
Aquesta recepta és molt senzilleta, en uns instants la tendreu feta i només haureu d’esperar a que qualli tot. Però abans de començar, sabíeu que les fraules tenen poques calories i molta fibra? També tenen vitamina C, que és antioxidant, i àcid cítric, que en certa mesura té acció desinfectant i alcalinitzant de l’orina. Però tot i tenir molt de beneficis per a la salut s’ha d’anar en compte amb aquesta fruita. Resulta que els silicats que contenen les fraules són els principals responsables de les reaccions al·lèrgiques cutànies en algunes persones, sobretot en les que tenen alguna intolerància a l’aspirina. Així que, anau en compte!
Ingredients:
- 200 ml de nata
- 500 gr de fraules
- 160 g de sucre
- la pell d’una llimona
- 3 làmines de gelatina
Pas a pas:
1- Pujau la nata i reservau.
2- Posau les làmines de gelatina en aigua freda i reservau.
3- Posau les fraules, el sucre, i la pell de llimona al foc i feis una confitura. Podeu tenir-la a foc mitjà, tirant a baix durant mitja horeta des del moment que comenci a bullir. Retirau del foc en estar i deixau refredar.
4- Quan la confitura estigui tèbia, afegiu-li les làmines de gelatina ben exprimides d’aigua i foneu-les.
5- Ara ve la part més delicada, i és afegir la nata a la confitura, ja que heu d’intentar que no baixi, per tant feis-ho amb moviments suaus i envolvents.
6- Quan ho tengueu tot ben integrat vessau-ho en els recipients que hagueu triat per servir.
7- Podeu decorar amb fruites del bosc fresques o amb xocolata, o amb… el que vos agradi més!
Recepta ràpida, senzilla i bona. Qui en dóna més? Aviat acabarà el curs i esper tenir més temps per poder dedicar al blog, que últimament el tenc una mica abandonat. Teniu idea què puc investigar per les següents entrades? Deixau algun comentari a baix!
Fins la pròxima! Besades!
2 Comentaris
Mmm!!! Té una pinta boníssima!!
No me donis idees què jo en tenc unes quantes… meam, fa una temporada intent fer gallestes d’oli o quelitas i no hi ha manera què me surtin cruuxents dedins i no siguin oliosses…. me pots ajudar?
Besades!!
Na Bet i sa mare
Hola Tonina! Investigaré, també m’interessa el tema. Gràcies!