Encara record a la meva repadrina anomenar fraules a les maduixes. I és que fraula és la variant mallorquina de la paraula maduixa. A l’exposició que els Amics del Museu de Manacor tenim ara muntada a la Torre dels Enagistes tenim una sala dedicada només a les paraules, expressions, cançons… relacionades amb la cuina (encara no hi heu anat????). I hi tenim també una olla buida preparada per ser omplerta amb les aportacions que anem fent tots. Si hi anau, deixeu-hi la vostra!
Idò bé, en el moment d’escriure aquesta entrada encara som per l’hospital. I com que no és molt bona idea dur-hi segons quins tipus de postres que a mi m’encanta fer, he decidit preparar una cosa un poc més senzilla, això sí, ben gustosa.
Entre els llibres de rebosteria tenc el de “Postreadicción”, un blog molt recomanable perquè són uns artistes! A veure si algun dia em surten les coses com a ells. Doncs bé, la recepta original la trobareu en el seu llibre, jo l’he canviada una miqueta per adaptar-la als ingredient que tenia per casa ja que aquesta setmana amb tants de viatges de la feina a l’hospital per estar amb el nostre Pacient Impacient no he tengut temps d’anar a fer la compra.
La veritat és que per haver canviat els ingredients així com ho he fet no han sortit gens malament aquests muffins: més esponjosos no poden ser.
Ingredients:
- 125 gr de llet
- 5 gr de vinagre de poma (1 cullerada sopera)
- 200 gr de farina amb llevat incorporat
- 30 gr de cacau sense sucre
- 1 cullereta de llevat en pols
- 1/2 cullereta de sal
- 2 ous
- 150 gr de sucre
- 125 gr d’oli de gira-sol
- 20 fraules
Arremangau-vos!
1- En un tassó mesclau la llet i el vinagre i reservau. Sí, se us tallarà la llet, però aquí està la gràcia. No us preocupeu, ha de quedar així.
2- Mesclau la farina, el cacau, el llevat en pols i la sal i reservau.
3- Trossejau les fraules.
4- En un bol meclau els ous i el sucre. Quan estigui ben mesclat afegiu l’oli i mesclau fins que emulsioni.
5- Incorporau a aquesta darrera mescla la meitat dels sòlids (farina, cacau…) i la meitat de la llet amb vinagre. Quan estigui mesclat, però no excessivament, afegiu l’altra meitat. No ho mesclau massa, si queda cap grumoll no passa res (que no serveixi de precedent!). Afegiu les fraules trossejades. Quan vegeu que està tot més o manco uniforme, vessau-lo dins les càpsules de magdalena o de muffin, no les ompliu més de 2/3.
Forn a 155º-160º, uns 25-30 minuts o fins que en punxar amb un escuradents aquest surti net.
Esperem que la setmana que ve ja poguem ser per ca nostra, que és on millor podem estar. Salut! I que cuineu molt!
PD: Si no teniu vinagre de poma podeu posar perfectament vinagre de vi blanc o suc de llimona.
PD2: Ja sé que en aquestes dates és difícil trobar fraules fresques però en podeu trobar de congelades en molts llocs. I si trobau gerds… molt millor!
No hi ha Comentaris