General

NUTTY APPLE LOAF (PA DE NOUS I POMA)

Cada any els alumnes de 4t d’ESO van de viatge d’estudis. És la darrera vegada que molts d’ells tendran la oportunitat de viatjar junts ja que després els camins de molts es separen. Uns van a batxillerat, altres prefereixen un modul d’FP i d’altres encaminen les seves passes ja cap al món laboral. És un misteri per molts d’ells què faran fins que no arriba el juny (o el setembre) i es senten obligats a triar.

Cada any trien una destinació (amb l’ajuda dels pares i de na Laura, la coordinadora d’extraescolars del centre). Pel que record han estat a Berlin, Praga, Roma, Londres… I sé segur que en totes aquestes ciutats han gaudit molt. Jo ho faria. No vaig tenir viatge d’estudis. Vaig començar fent 1r i 2n de BUP a l’IES Mossèn Alcover i després em vaig passar al nou (en aquell temps) batxillerat artístic a la llavors anomenada Escola d’Arts i Oficis de Palma. Em podeu bé creure si us dic que va ser una decisió totalment encertada, tot i ser un bot molt gros per una estudiant de 15 anys. En fi, que resulta que com que no vaig seguir en el Mossèn no vaig fer viatge d’estudis, cosa que tampoc he enyorat. No es pot enyorar el que no s’ha conegut.

El cas és que l’any passat els nostres nins de 4t d’ESO varen decidir anar a Londres… bressol dels cupcakes!!!!! Ai… no hi he estat mai, però m’encantaria anar-hi. Total, que vaig comanar un llibre a una de les profes que acompanyava en el viatge i que és amiga meva. Pobreta, va partir amb una llista bastant llarga de llibres de diferents bakeries de la capital britànica i al final em va dur The Hummingbird Bakery Cookbook. 

Fins ara no havia fet cap recepta però l’altra dia em vaig decidir, i aquí teniu el nutty apple loaf o el que és el mateix, un pa de nous i poma.

Ingredients:

  • 175 g de mantega
  • 140 g de sucre morè
  • 2 cullerades de confitura de fraula
  • 2 ous M
  • 140 g de farina
  • 1 cullerada de llevat en pols
  • 1 cullereta de canyella en pols
  • 100 g de nous picades
  • 50 g de xocolata negre trossejada
  • 2 pomes trossejades en cubs

Pas a pas:

1- Batem el sucre, la mantega i la confitura fins que formi una crema esponjosa.

2- Afegim els ous un a un i no afegim el següent fins que el primer no estigui integrat.

3- En un bol mesclam i tamisam la farina, la canyella i el llevat en pols i en reservam una cullerada o dues. Afegim aquesta mescla a la de la mantega.

4- Les dues cullerades que hem guardat de farina les posam amb les nous, la xocolata i la poma trossejades i ho mesclam bé tot. Això ajudarà a que els trossos de les diferents coses no baixin totes al fons del motlle. Afegim tot això a la pasta amb l’ajuda d’una espàtula.

5- Ho vessam tot dins del motlle prèviament untant i ho guardam a la gelera durant unes hores, segons el llibre millor si és durant tota la nit. Aquesta passa me la vaig saltar, ho vaig enfornar de seguida que vaig tenir fet el pa i va quedar exactament igual al de la foto del llibre.

6- Forn a 175º durant 50-60m minuts o fins que en punxar amb un escuradents aquest surti net.

Què trobau? A casa ens va agradar, i aguanta alguns dies ben fresc. Ara que arribarà (esperem que aviat) la fresqueta i fa més ganes una beguda calenta, amb aquest pa dolç quedareu com uns reis.

Esper que el gaudiu! Besades!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari