Receptes dolces

PASTÍS RÀPID!

Entre setmana és difícil trobar temps per cuinar. Sempre he d’anar d’un lloc a un altre i per a què les coses surtin bé crec que és molt bo fer-ho amb calma.

Sin-título-4

Ara ja estam al juliol i tenc vacances (sí!!!!!!), però això no vol dir que no tengui feines. He anat deixant les més grosses per fer-les en aquestes setmanes, però vaja, és un poc més fàcil trobar temps per ficar-me dins la cuina.

 DSC_0281

Ahir vespre tenia una reunió amb els amics del Museu de Manacor i crec que no sabem fer-ne sense berenar, sopar o fer una musa (“fer una musa” a Manacor és prendre alguna cosa). I entre feina i feina d’ahir vaig preparar aquest pastís, i quasi és millor fer-ho així perquè la ganache s’ha de deixar refredar, i amb aquesta calor no és cosa fàcil.

Sin-título-6

Anem amb la recepta:

 Ingredients:

Per la coca:

– la recepta aquí

 

Pel farcit:

– confitura de gerds (o la que més us agradi, però jo en posaria alguna que tengui un toc àcid)

 

Per la ganache:

– 200 ml de nata per muntar

– 125 gr de xocolata negra per fondre

 

I aquí el pas a pas:

Per la ganache:

– Posau la nata al foc fins que bulli. En començar a bullir vessau-la sobre la xocolata i mesclau fins que estigui ben fosa. Tapau la ganache amb un paper film que toqui la superfície de la mescla i deixau refredar. Quan estigui freda posau-la a la gelera per a que estigui molt freda. A l’hora de muntar el pastís treieu-la i munteu-la com si muntéssiu nata.

 

Pel muntatge del pastís:

– Tallau la coca en tres pisos si no l’heu cuita per separat.

– Posau la confitura entre els pisos, jo n’he posat mig pot a cada pis.

– Repartiu la ganache per sobre i per les parets, i si us en sobra podeu decorar amb la màniga pastissera. Si no feis una capa molt gruixuda us en sobrarà.

 

I ja està! No me direu que no és fàcil! I quedareu molt bé amb els amics. Això sí, estam a l’estiu, procurau no deixar-la a l’abast d’insectes propis d’aquestes dates… jo sé perquè ho dic.

Sin-título-2a

Salut!!!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari

Translate »